ANASAYFA arrow right Yaşam

Toplum, örgütlenme konusunda bilinçlenmeli

Toplum, örgütlenme konusunda bilinçlenmeli
YAYINLAMA: 20 Ağustos 2021 / 21.31
GÜNCELLEME: 20 Ağustos 2021 / 21.46
Gaziantep’te 200’e yakın Suriyeli derneği bulunuyor

Gaziantep Postacılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kılınç, Sivil Toplum Kuruluşlarının bir ülkenin olmazsa olmazlarından olduğunu dile getiren Kılınç, “Kenti yönetenlerin görmediği şehirdeki sorun ve sıkıntıları STK’lar görebiliyor ve bunu ilgili makamlara söylüyor. Yani STK’lar bir nevi kamu kurumu niteliği ve işlevi görüyor. Bugün Gaziantep’te çeşitli isim adı altında 200’e yakın Suriyeli derneğinin bulunduğu söyleniyor. Bu da Suriyelilerin ne kadar hızlı örgütlendiğini gösteriyor. Örgütlenme için toplumun bilinçlenmesi gerekiyor” dedi.

Gaziantep Postacılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kılınç ve yönetim kurulu üyeleri Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Mustafa Emre Başbuğ’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette, kent gündemi ile Sivil Toplum Kuruluşlarının önemi ele alınırken, Başkan Kılınç, dernek olarak çalışmalarından bahsetti.

Emniyet teşkilatının pandemi döneminde canla-başla çalıştığını ifade eden Kılınç, “Salgın ile mücadelede sağlık çalışanları kadar emniyet mensupları da canla-başla çalıştı, çalışmaya devam ediyor. Sokağa yasağı olduğu günlerde gece-gündüz demeden vatandaşın sağlığı için görev başındalardı. Yaptıkları fedakârlıklar hiçbir zaman unutulmayacak. Kendilerine her zaman minnettarız” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Postacılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kılınç, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Yeni emniyet müdürümüze görevinde başarılar dileriz. Biz Gaziantep Postacılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak, geçmişte olduğu gibi bugün ve yarında emniyet teşkilatımızın yanında olacağız. Emniyet teşkilatı, şehrin huzurlu ve güvenliği için gece-gündüz, kar-kış demeden sürekli sahada çalışıyorlar. Bu duygu ve düşünce çerçevesinde yeni İl Emniyet Müdürümüz Mustafa Emre Başbuğ’a görevinde başarılar dileriz. Dernek olarak, her türlü konuda elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız” dedi. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *