ANASAYFA arrow right Güncel

Toplum, gittikçe derinleşen, ciddi bir yönetmeme kriziyle boğuşuyor

Toplum, gittikçe derinleşen, ciddi bir yönetmeme kriziyle boğuşuyor
YAYINLAMA: 21 Aralık 2021 / 21.05
GÜNCELLEME: 21 Aralık 2021 / 21.05
Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Ayşegül Ateş Tarla, “Tabip odalarımızla birlikte oluşturacağımız yeni eylem takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız ve hayata geçireceğiz” dedi.

İş yeri hekimlerinin yüzde 38’inin işini kaybetme korkusu yaşadığını, yüzde 37’sinin ise ücretleri ve maaşlarının bir kısmını ya da tamamını alamadığını vurgulayan Tarla, “Toplum, pandemide iyice ayyuka çıkan, yaşadığımız günlerde de gittikçe derinleşen, ciddi bir yönetmeme kriziyle boğuşuyor. Yaşanan krizle yüzleşmek ve mücadele; sağaltma görevimizin ve bir daha olmasını engellemenin gereği. Her alanda yaşanan krizin sağlıktaki karşılıklarını hep dile getirdik, bunlara tepki gösterdik” dedi.

Sağlık Bakanı ve iktidar son grevden birçok dersler çıkarmalı

Tarla, “15 Aralık’ta toplumun, hekimlerin çok yoğun destek ve katılımıyla gerçekleştirdiğimiz ‘G(ö)REV’, görevimizi daha iyi yapabilmek için emeğimize ve geleceğimize sahip çıktığımızı iktidara gösterdiğimiz son uyarıydı. Artık bu vurdumduymazlıkları hekimlerin ve toplumun sağlığına ve yaşamına mâl oluyor. Sağlık Bakanı artık sanal alemden çıkıp biz sağlık çalışanlarının sorunlarını görmeli, bizleri duymalı, aramızda olmalı. Yapmış olduğumuz ‘Beyaz Forum’ sonuç bildirgesinde hekimlerin de belirttiği gibi, eğer tutumlarında ısrar ederlerse bu daha başlangıçtır ve haklarımızı almak için; toplumun sağlık hakkını korumak için mücadeleye devam edeceğiz. Sağlık Bakanı ve iktidar son grevden birçok dersler çıkarmalı” şeklinde açıklama yaptı.

15 Aralık Çarşamba günü tüm Türkiye’de, bütün illerde, bütün sağlık kurumlarında gerçekleştirdiğimiz ‘Büyük G(ö)REV’in’ bir son değil başlangıç olduğunu sözlerine ekleyen Tarla, “Özlük haklarımız için getirilen, hepimizi kapsamayan, yasa tasarısına bile bir gün tahammül edemeyip geri çeken ve bizlere unutturmaya çalışan hükümete sesleniyoruz: O yasayı daha da kapsamlı ve yukarıda bahsettiğimiz birçok başlığı içerecek şekilde getirmek bize karşı sorumluluğunuzdur. Bizlere bir şey bahşetmiyorsunuz, artık bıçağın kemikte olduğunu sizler de iyi biliyorsunuz. Haklarımızı/taleplerimizi, emeğimizin karşılığını alana kadar eylemlerimiz, mücadelemiz devam edecek. Bu bağlamda yeni eylem ve etkinliklerimizin olacağını bilmenizi isteriz” uyarısında bulundu

15 günde bir yasa tasarısının ne olduğunu soracağız

Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Ayşegül Ateş Tarla, konuşmasını şu cümlelerle noktaladı: “Bizler iktidarı uyaracak her türlü seçeneği zorladık; her türlü iletişim yolunu denedik. Bir kez daha açıkça söylüyoruz: COVID-19 döneminde yaşanan fazladan ölümlerden; tıp öğrencilerinin kaybolan gelecek umutlarından, her sağlıkta şiddet olayından; güvensiz çalışma ve eğitim ortamları nedeniyle kaybettiğimiz her arkadaşımızdan; satılan her hastaneden; kamudan sağlık hizmeti alamayan, özellerin eline terk edilen fakirleşen toplumdan iktidar sorumludur. Ancak bunu da bir kez daha vurgulamak isteriz: Asla umutsuz değiliz; çünkü yalnız değiliz. Birlikte önlüğümüzün beyazına sahip çıkıyoruz ve karanlığı birlikte aydınlatacağız: Bu topraklarda hekimlik yapmak için umut var. İktidara emeğimize ve bu ülkeye sahip çıkacağımızı ‘Emek bizim söz bizim’ eylem sürecimizde anlatıyoruz ve anlatmaya devam edeceğiz. 414 gündür kulaklarını bize tıkamış Sağlık Bakanı’na, iktidara inat, hekimlerin bir kısmına verilecekmiş gibi gösterilen ve 15 gündür haberini bir daha alamadığımız yasa tasarısının ne olduğunu soracağız. Birlikte durmaya ve emeğimizin karşılığını alana dek tüm kararlılığımızla mücadele edeceğimizi bir kez daha duyuruyoruz.” Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *