ANASAYFA arrow right Güncel

Toplulaştırma sahada yapılmalı

Toplulaştırma sahada yapılmalı
YAYINLAMA: 23 Eylül 2020 / 21.31
GÜNCELLEME: 23 Eylül 2020 / 21.31
Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, yapılan toplulaştırmanın kangrenleştiğini ifade ederken, “Toplulaştırma masa başında değil de sahada yapılsaydı, bu sorun şimdiye kadar biterdi. Ancak toplulaştırmanın hakkaniyet içerisinde yapılması çok önemli” dedi.

Hazine arazileri köyde
oturan çiftçilere tahsis edilmeli

Hazine arazilerinin köyde oturan çiftçilere tahsis edilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Yiğit, “Tarıma elverişli hazine arazileri şehirde değil, ikametgahı köyde olanlara verilmelidir. Şehirde oturanlara hazine arazisinin verilmemesi veya kiralanmaması gerekiyor. Çünkü bu şekilde yapılırsa çiftçinin şehre göç etmesini de engellemiş oluruz” diye konuştu.

Fiyatların düşmemesi
yükselmesi gerekiyor

Fıstık hasadına değinen Yiğit, beklenen fıstık rekoltesinin olmadığına dikkat çekerken, “İklim değişikliği nedeniyle Şehitkamil Bölgesi’nde istediğimiz fıstık rekoltesini elde edemedik. Kırmızı kuru fıstığın kilosu 40 liraya kavlak fıstığın kilosu ise 52 liraya kadar yükseldi. Bu sevindirici bir durum ama fiyatların aşağı düşmemesi yükselmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Hüseyin Karataş

 

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *