ANASAYFA arrow right Güncel

Toplu taşımadan ücretsiz yararlanma hakkı uzatılsın

Toplu taşımadan ücretsiz yararlanma hakkı uzatılsın
YAYINLAMA: 29 Haziran 2022 / 18.36
GÜNCELLEME: 29 Haziran 2022 / 18.36
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, sağlık çalışanlarının 30 Haziran 2022 tarihinde sona erecek olan toplu taşımadan ücretsiz yararlanma hakkının uzatılmasını istedi.

Hatırlanacağı gibi Covıd-19 salgın hastalığı nedeniyle sağlık çalışanlarına tanınan ücretsiz toplu taşıma hakkı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 6 ay uzatılmıştı. Bu süre 30 Haziran 2022 tarihinde doluyor. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre sağlık hizmeti veren kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personel, 30 Haziran 2022’ye kadar toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanıyordu.

Necip Taşkın, yüksek enflasyonun, dar ve sabit gelirli kamu çalışanlarını daha fazla yıprattığını ve bozulan ekonomik dengelerin sağlık çalışanlarının alım gücünü düşürdüğüne dikkat çekerek şunları ifade etti:

“Ülkemizin ekonomik durumu belli. Yüksek enflasyon nedeniyle sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu zorlu koşullar daha ağırlaştı. Özellikle büyük şehirlerde geçim iyice zorlaştı. Kira, ulaşım, doğalgaz, elektrik ve gıda fiyatlarındaki yükseliş sağlık çalışanlarının motivasyonunu bozdu. Hâlbuki sağlık çalışanlarının motivasyona ihtiyacı var. Bunlar moral bozukluğuna da neden oldu. Bu olumsuzluklar, sağlık çalışanlarının verimli çalışmalarını da olumsuz etkiler.

Covıd-19 salgın hastalığı nedeniyle sağlık teşkilatlarına başvuran vatandaşların tedavileriyle birebir ilgilenen, evine gitmeden, uykusuz, yorgun, aç bir halde günlerce hastalıkla mücadele eden, bu mücadele sırasında hastalık kaparak yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının geride kalan ailelerine yapılacak hizmet bir vefa borcudur; halen özveriyle görevini yürüten sağlık çalışanlarına devletin sahip çıkma günüdür.

Devlet yetkilileri, içinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu sağlamaya yönelik genel durum değerlendirmesini elbette yapacaklardır. Bu koşullarda ücretsiz toplu taşıma hakkının 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatılması yönünde Sayın Cumhurbaşkanı’nın irade göstermesini bekliyoruz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *