ANASAYFA arrow right Yaşam

Toplu taşıma ve servis araçlarının mevcut halleriyle kullanımı büyük risk

Toplu taşıma ve servis araçlarının mevcut halleriyle kullanımı büyük risk
YAYINLAMA: 15 Eylül 2020 / 21.09
GÜNCELLEME: 15 Eylül 2020 / 21.23
Okulların açılmasına sayılı günler kala Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Aykut Kocalar, okul taşıtları ve toplu taşıma araçlarında pandemi önlemleri konusunda uyarılarda bulundu

Çocukları taşıyacak okul servislerinde de hijyen, temizlik, maske ve sosyal mesafe gibi tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Kocalar, “Hiçbir toplu taşıma aracı ve öğrenci servisi pandemi şartları düşünülerek tasarlanmamış ve buna uygun olarak donatılmamıştır. Bu nedenle toplu taşıma araçlarının ve öğrenci servislerinin mevcut halleriyle kullanımı yüksek risk taşımaktadır. Önerilerimiz bulaş riskini en aza indirmeye yönelik” dedi.

Taze havanın doğal yollarla araç içine alınması sağlanmalı

Taze havanın doğal yollarla araç içine alınmasının sağlanması gerektiğini söyleyen Kocalar, araç iç hava sirkülasyonunun yapılmaması ve bu amaçla araç iç hava sirkülasyon butonunun mutlaka kapalı olması veya iptal edilmesi uyarısı yaptı. “İklimlendirme sisteminin mümkün olduğunca fazla dış hava ile çalıştırılması için teknik önlemler alınmalıdır. İklimlendirme sisteminin zorunlu olmadıkça kulanılmaması (IRU tavsiyesi) ve yolcuların rahatsız olmadan maskeyi sürekli olarak takabilmeleri için termal konfor sağlanmalıdır. Bu amaçla araç içi sıcaklığı; şehir içi otobüslerde 26-28 °C, şehirlerarası otobüslerde 24-26 °C olarak ayarlanmalı” şeklinde konuştu.

Ulaşımla ilgili tüm birim çalışanlarına eğitim verilmeli

Başkan Kocalar, havalandırma ve iklimlendirme sistemlerinin bakım ve dezenfektasyonunun saha sık yapılması önerisinde bulundu. “Araç içi ortam ve yüzey dezenfektasyonunun gerçekleştirilmesi için yerel yönetimlerin koordinasyonunda ilgili kurallar belirlenmeli, bu işlem eğitimli ve yetkilendirilmiş uzman ekipler tarafından uygulanmalı, ileriye yönelik olarak bu işlemlerin otomatik ve akıllı uygulamaları geliştirilmelidir. Merkezi bir yazılım geliştirilerek hangi araca ne işlem yapıldığının, uygulamaların daha kolay denetlenmesi ve izlenmesi sağlanmalıdır. Pandemiye karşı mücadelede alınan önlemlerin etkinliği için ulaşımla ilgili tüm birim çalışanlarına eğitim verilmeli” ifadelerini kullandı.

Ayakta yolcu alınmaması pandeminin yayılmasını engelleyici önemli bir etken

Şehir içi otobüs sürücüsünün pandemiye karşı korunması için, güvenli ve ergonomik sürüş pozisyonu bozulmadan, separatör uygulanması ve bu alandaki sıcaklığın konfor sıcaklığını 26-28 dereceyi geçmemesinin sağlanmasını isteyen Kocalar, “Tüm otobüs sürücülerinin çalışma ve dinlenme süreleri yeni şartlara göre düzenlenmeli, şehirlerarası otobüs sürücülerinin daha sık molalarla hem dinlenmeleri hem de otobüsün kapıları açılarak temiz havayla havalanması sağlanmalıdır. İç İşleri Bakanlığı’nın 8 Eylül tarihli genelgesinde minibüs, midibüs ve koltuk seyreltmesi yapılmayan otobüslerde ayakta yolcu alınması yasaklanmıştır. Bu nedenle ayakta yolcu alınmaması pandeminin yayılmasını engelleyici önemli bir etkendir. Raylı sistem araçlarında ve koltuk seyreltmesi yapılan otobüslerde ise fiziki mesafe kurallarına aykırı olmayacak şekilde, ayakta yolcu sayısı İl-ilçe Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına bırakılmıştır. Ayakta yolcu alınmasının yasaklanmasından dolayı şehir içi toplu taşıma araçlarının yetersizliği ile karşı karşıya kalınacaktır. Bu seferde duraklarda yığılmalar olacak ve fiziki mesafe kurallarına uyumda sıkıntılar yaşanabilecektir. Çalışma saatlerinin kademeli mesai ile daha geniş bir zamana yayılmasıyla şehir içi toplu taşıma araçlarında ki yetersizlik ve duraklardaki yığılmalar bir nebze önlenebilir.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *