ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Toplantıya mahalle muhtarları ve dileyen vatandaşlar katılacak

Toplantıya mahalle muhtarları ve dileyen vatandaşlar katılacak
YAYINLAMA: 09 Temmuz 2021 / 13.21
GÜNCELLEME: 09 Temmuz 2021 / 13.21
Yüksek arsa birim fiyatlarıyla ilgili toplantı yapılacak

213 Sayılı Vergi Usul Yasası’na 2686 sayılı yasa ile eklenen mükerrer 49/B maddesi uyarınca illimiz muvazzaf vergiler takdir komisyonu tarafından 1983 mali emlak vergisi beyanlarına esas olmak üzere mahallelerde arsalara asgari birim rayiç bedelleri tespit edilmiştir.

Yan yana bulunan aynı değerdeki iki mahallenin arsalarından birisine 17 bin lira gibi yüksek fiyat verilirken, bitişiğindeki mahalledeki arsaya 5-6 birim gibi fiyatlar verilmişti.

Bu açık haksızlığın ortadan kaldırılması için Gaziantep Ticaret Ve Sanayi Odası tarafından zamanında ilgili mercilere itiraz edilerek düzeltilmesi istendi. Bu konunun açıklığa kavuşturulması, yasal işlemlerin takibi ve gerçek arsa birim fiyatlarının belirlenmesi için bugün saat 16’da Ticaret Odası Salonu’nda mahalle muhtarları ve dileyen vatandaşların katılacağı bir toplantı yapılacak.

Toplantıda mahalle muhtarları mahallelerindeki arsa birim fiyatları konusunda teklifler getirecek. Toplantıya mahalle muhtarlarının katılması halinde o mahalleden herhangi bir vatandaş arsa birim fiyatı konusunda teklif getirecek. Ticaret Odası yetkilileri de alacakları teklifler üzerine ilgili mercilere müracaat ederek belirlenen arsa fiyatlarının kabulünü isteyecek. Toplantı sonunda alınan kararlar doğrultusunda yasal mücadele verilecek. Bu çok önemli toplantıya tüm mahalle muhtarlarıyla her mahalleden birkaç vatandaşın mutlaka katılması gerek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *