ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Toplanan motosikletlerden günde 2 bin lira park ücreti alınıyor

Toplanan motosikletlerden günde 2 bin lira park ücreti alınıyor
YAYINLAMA: 10 Ağustos 2021 / 13.26
GÜNCELLEME: 10 Ağustos 2021 / 13.26
Gürültü ile yapılan mücadele yeterli mi?

Sayın Başkan, Gaziantep, demir tekerlekli at arabalarına eskimiş oto lastikleri takarak sessiz asfalt yolları tahrip etmeyen, halkımızın deyimi ile “naylon arabanları icat ederek nasıl Türkiye’de öncü oldu ise, siz de bu koca şehirden, atları sokakları pisleten, sürücüleri trafiği alt üst eden at arabalarını kaldırarak komşu ülkelere örnek oldunuz. Ancaaaak...

At arabalarının kaldırılışı ile bazı problemler de geldi. Bunlardan biri şu: Naylon arabaların yerine hizmet gören sepetli motosikletlerin sürücüleri trafik kurallarını ya bilmiyor, ya da uymuyorlar. İkincisi de, bu motosikletlerin, kontrolden kurtulmak amacıyla, ana caddelerden kaçarak, ara cadde ve sokakların tümünü, göklere çıkan ve insanı küfrettiren gürültüleri ile doldurmaları. Bunlar fazla yük almak amacı ile motor rahatlasın diye ya egzozu tamamen çıkarıyor, ya da susturucuları değişikliklere uğratıyorlar.

Şehir içindeki vasıta gürültüleri ile uğraşmak öncelikle trafiğin görevi ise de, bu sepetli motosikletlerin sizin toptancı halinden yük alması ve motosikletli sürücüler dernek başkanınım da başkanlığınızda devamlı temas halinde alması nedeni ile halkın “Reis beyin motosikletleri” dediği bu gürültülerinin sesinden Gaziantep’i kurtarmayı düşünüyor musunuz?

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *