ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

TOBB yeni yönetimini seçiyor

TOBB yeni yönetimini seçiyor
YAYINLAMA: 01 Ocak 2021 / 17.52
GÜNCELLEME: 01 Ocak 2021 / 17.52
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurulu Ankara’da bugün başlıyor. 2.5 Gün sürecek olan genel kurulda bir milyon 200 bin üyeli TOBB’un 15 kişilik yönetim kurulu belirlenecek. TOBB seçimlerinde, GSO Başkanı Nejat Koçer ile Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik konsey üyesi olarak oy kullanacak. TOBB yönetimine Nejat Koçer’in yeniden aday olduğu öğrenildi.

Ankara Büyük Anadolu Oteli’nde bugün öğleden sonra başlayacak TOBB genel kuruluna Rıfat Hisarcıklıoğlu başkanlığında tek liste ile gidiliyor. Yaklaşık bin delegenin katılacağı genel kurulun Pazar günkü bölümünde TOBB’un 15 kişilik yönetim kurulu üyelerinin seçimi yapılacak. Oylamaya 5 konseyden 133 delegenin katılacağını belirten GSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Koçer, haftaya Çarşamba günü yeni yönetimin toplanarak kendi arasında görev bölümü yapacağını açıkladı.

Yaklaşık 10 aydan bu yana yönetimde görev aldığını, bu süre içerisinde önemli çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Koçer, Sabah’ın sorularını yanıtlarken şunları söyledi: “Kriz döneminde adım adım Anadolu’yu gezerek oda ve borsa başkanları ile toplantılar düzenleyerek sorunları tespit ettik. Bunları rapor halinde hükümete sunup çözüm istedik. 30 Kasım’da reel sektörle hükümet arasında mutabakat imzaladık. Aktif bir süre geçirdik. Dış ilişkilerimize önem verdik. Sorunlara kavgacı yöntemle değil, Hükümetle uzlaşarak, anlaşmalı bir yol izleyerek çözüm aradık” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *