ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

TOBB krizden çıkış yolu arıyor

TOBB krizden çıkış yolu arıyor
YAYINLAMA: 24 Haziran 2020 / 21.04
GÜNCELLEME: 24 Haziran 2020 / 21.04

Sektör Kurulu toplantısına katılan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve GSO Başkanı Nejat Koçer, yapılan görüşmelerden sonra varılan mutabakat ve alman kararlar gereği başta Halk Bankası’nın kredi verecek duruma gelmesini olumlu bulduklarını açıkladı.

Koçer, Sabah’a yaptığı açıklamada iki aydan bu yana devam eden sektör kurulu toplantılarının artık sonuç vermeye başladığını ifade ederek, bu toplantılar sonunda ekonominin yeniden canlanması, reel sektörün hareketlenmesi için ortaya çıkan bazı ana başlıklar tespit edildiğine dikkat çekti. Bunlardan en önemlisinin, ödeme sıkıntısı içerisinde olan firmalar için Karşılıklar Kararnamesi çıkarılması olduğunu belirten Koçer, “Bankaların kredi için vade vermesi, enflasyon muhasebesi getirilmesi, Halk Bankası kredilerinin yeniden verilmesi (KOBİ, teşvik, ihracat döviz kredileri). Halk Bankasına borcu olan sanayiciler için yeni ödeme planı ve uygun taksitler yapılması gibi konularda olumlu gelişme var” dedi.

Halk Bankası’nın artık kredi verebileceğini, bunun için taksitli ödeme yapılmasında aşama kaydedildiğini ifade eden Koçer, Ankara’daki toplantıya 4 Bakan, 12 üst düzey bürokrat ile TOBB Başkanı ve üyelerinin katıldığını söyledi. Önümüzdeki hafta tekrar toplanacaklarını, üretim ve enflasyon muhasebesiyle ilgili konuların gündem getirileceğini kaydeden Koçer, yapılan görüşmeler ve gelinen sonuçtan ümitli olduklarını belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *