ANASAYFA arrow right Teknoloji

TNB, Kayıtlı Elektronik Posta ilk bayisini Gaziantep’te açtı

TNB, Kayıtlı Elektronik Posta ilk bayisini Gaziantep’te açtı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.01
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.01
2 yıl içinde kamu ve kurumsal pazarın hakimi olan TNB, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ilk bayisini Gaziantep’te açtı.
Türkiye Noterler Birliği Vakfı (TNB) çatısı altında kurulan ve 2 yıl içinde kamu ve kurumsal pazarın hakimi olan TNB, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ilk bayisini Gaziantep’te açtı.
Yaklaşık 30 yıldır bilişim sektöründe faaliyet gösteren ve bölgede önemli projelere imza atan Kalender Bilişim ile anlaşma yapan TNB KEP, vatandaşın ve Gaziantepli sanayici, iş adamlarının kayıtlı elektronik posta ile hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.
Türkiye genelinde Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) kullanımını yaygınlaştırmak için çalışmalarına hız veren TNB KEP, 2014 yılında Türkiye genelinde her ilde bir ofis kurmayı planlıyor.
BTK tarafından KEP Hizmet Sağlayıcı olarak lisanslanan ilk özel kuruluş olan TNB KEP aynı zamanda Türkiye’de ilk KEP hesabını açan kuruluş olma özelliğini de barındırıyor.
TNB KEP ile işbirliği anlaşması yapan Kalender Bilişim’in Kurucu Ortağı Hulusi Kalender, “Gaziantepli işadamlarının en büyük özelliği değişime gösterdikleri uyum ve teknolojiye yaptıkları yatırımlardır. Her yeni teknolojik gelişmenin dünya piyasasında rekabet gücünü artıracağını bilirler.Kurumsal düşüncenin hakim olduğu bu bölgede Kayıtlı Elektronik Posta’ya geçiş çok hızlı olacak.Öncelikle elektronik imza kullanıcıları başta olmak üzere, elektronik ortamın sunduğu kolaylığı gören tüm kullanıcıların, kısa bir süre sonra KEP alışkanlığı olacak.Hızlı bilgi edinme ve uygulamadaki kolaylıklar kullanım alanlarını genişletecek.Bilişim konusunda uzman, yerel alışkanlıklara hakim, köklü bir şirket olduğumuzdan kendimize güveniyoruz” dedi.
Türkiye genelinde her ilde bir bayilik planladıklarını belirten TNB KEP Kurumsal ve Kanal Satış Direktörü Duygu Yantaç, “Kurumsal pazarda elde ettiğimiz başarı ne kadar doğru yolda olduğumuzu bize gösterdi. KEP, yeni bir iş yapış şekli.Hayatı kolaylaştıran bu sistemi, Anadolu insanı da en kısa sürede tanımalı. Üç büyük şehir dışında öncelikli illerimizi Gaziantep, Adana, Antalya, Balıkesir Bursa, Denizli, Eskişehir, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya ve Samsun olarak belirledik. Türkiye tahmin edildiğinden de hızlı KEP’e uyum sağlıyor.Kurumların KEP’e geçişi bireysel pazarı da hareketlendirecek.Proje yaptığımız pek çok müşterimiz bireysel müşteri ile olan iletişiminde KEP kullanmak istiyor.Önümüzdeki günlerde pek çok farklı KEP uygulama alanı ile hem bireyler hem de kurumlar işlemlerini KEP ile yaparak zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacaklar. Anonim, limitet ve sermaye paylara bölünmüş komandit şirketler için zorunlu hale getirilen kayıtlı e posta, yasal olarak geçerli elektronik bildirim olarak da tanımlanıyor. Kayıtlı elektronik postanın yaygınlaşmasına paralel gündelik hayatın kolaylaşacağı hatta birçok alanda yaşanan ve adli mercilere yansıyan anlaşmazlıkların da ortadan kalkacağı öngörülüyor. KEP sayesinde banka şubesine gitme, herhangi bir devlet dairesine faks çekme dönemi sona erecek. Vatandaşlar, elektrik, doğalgaz gibi bir çok abonelik işlemini evinden çıkmadan KEP adresini kullanarak tek bir e - posta ile sonuca ulaştırılacak” diye konuştu.Adem Kesenek


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *