ANASAYFA arrow right Güncel

TL düştü, İranlılar Van'a akın etti

YAYINLAMA: 25 Eylül 2022 / 18.52
GÜNCELLEME: 25 Eylül 2022 / 18.52
Düşük TL etkisiyle komşu ülkelerden turizm amaçlı gelen yabancı sayısı artıyor. İranlılar Van'a büyük ilgi gösterirken, kentteki otellerin de dolduğu bildirildi.

Türk Lirası'ndaki değer kaybı nedeniyle komşu ülkelerden turist akını sürüyor. İranlı turistler Van'a akın ederken kentin ziyaretçi sayısı pandemi öncesi dönemi yakaladı.

İran’ın yanı sıra Irak, Ermenistan gibi komşu ülkelerden çok sayıda turistin geldiği Van'da turizm hareketliliği yaşanıyor. Büyük bölümünü İranlıların oluşturduğu binlerce turist, gündüzleri kentin turistik yerlerini geziyor, akşam saatlerinde de alışveriş yapıp eğlence mekanlarında zaman geçiriyor.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu 2022’nin Van turizmi için önemli bir yıl olduğunu söyledi. Kentin kültürel ve doğal zenginliklerinin her geçen yıl daha çok ilgi gördüğünü anlatan Uslu, “Özellikle İranlı ziyaretçilerin yılbaşından itibaren aralıksız bir şekilde kente yoğun ilgi göstermeleri çok kıymetli. Pandemi sonrası Van’ın, 2018’de yakaladığı ziyaretçi sayısını geçtiğini görmekteyiz. Sadece İran değil, Irak, Ermenistan gibi komşu ülkelerden de ziyaretçi yoğunluğu gözlemleniyor.” dedi.

"Oteller doldu"

Otellerin tamamen dolduğunu belirten Uslu, şunları kaydetti:

Sadece konaklama sektörü değil taşıma, acente, yeme içme ve alışveriş sektörlerinde de bu dönemde yüzlerin güldüğünü görüyoruz. Biz Vanlılara düşen bu doluluk oranını sürekli hale getirmek, ziyaretçilerin olumsuz durumlar yaşamadan ilimizden ayrılmalarını sağlamaktır. Unutmamak gerekir ki turizmin sürekliliği, ziyaretçilerin memnuniyeti ölçüsünde gerçekleşir. Kültür ve Turizm Bakanımızın 2023 yılı hedeflerinde gösterdiği büyük pastadan payımızı alabilmemiz için şimdiden çalışmamız gerekiyor. Bu bağlamda ziyaretçilerin konaklama gün sayısını artırmak için farklı destinasyon noktaları oluşturmak düşüncesiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz öncülüğünde ve paydaşlarla beraber çalışmalar yürütmekteyiz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *