ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tiyatroyu geniş kitlelere yaymak amaçlanıyor

Tiyatroyu geniş kitlelere yaymak amaçlanıyor
YAYINLAMA: 13 Mart 2023 / 20.55
GÜNCELLEME: 13 Mart 2023 / 20.55
Öncelikli hedefimiz nitelik ve eğitici olmak

Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Sabri Özmener, Gaziantep Devlet Tiyatrosu’nun şu anda yüzde 70-75 kapasite ile hizmet verdiğini, tiyatro seyircisini artırmak ve tiyatroyu geniş kitlelere yaymak için çalıştıklarını ifade etti.

Devlet tiyatrolarının görevi nitelikli oyuncularla halkı eğitmek

Devlet tiyatrolarının amacının nitelikli ve eğitici oyunlar sahneleyerek halkı eğitmek olduğunu belirten Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Özmener, “Yılda 70-80 oyun sahneliyoruz. Oyunlarımızda niteliğe büyük önem verip, tiyatro sanatını amacına uygun bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Ticari kaygı ile hareket etmediğimiz için nitelikli ve eğitici olmak bizim için öncelikli hedef. Özel tiyatroların ise daha çok ticari kaygılarla hareket ettiğini ve çok zor durumda olduğunu görüyoruz. Özel tiyatrolar seyirci çekebilmek için daha çok komedi türü oyunları tercih ediyor. Birçok özel tiyatromuz ise üzülerek belirteyim ki seyirci bulamadığı için kapanmak zorunda kalıyor” şeklinde açıklama yaptı.

DT yüzde 70’in üzerinde kapasite ile hizmet veriyor

Özmener, Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun seçkin örneklerinden müzikli ve danslı politik komedi, “Geçmiş Zaman Olur ki” adlı oyunun yazarı ve yönetmeni Münir Canar ile oyuncular Gültekin Gülkan, Fikret Engin, Hakan Güneri, Neşet Erdem ve Andaç Özcan gazetecilerle sohbet toplantısı yaptı.

Her hafta bir oyun sahnelenecek

Gaziantep Devlet Tiyatrosunda her hafta bir tiyatro oyununun sahneleneceğini yineleyen Özmener, “İstanbul, Trabzon ve Diyarbakır gibi illerden gelerek devlet tiyatrolarımız Gaziantep’te oyun sahneleyecek. Her hafta bir oyun sahnelemeyi düşünüyoruz. Ayrıca, haftada bir de çocuk tiyatromuz olacak. Gaziantep Devlet Tiyatrosu, 2004 yılında yerleşik kadrosu ile hizmet verecek” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *