ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tiryakiler için zorlu yarış

Tiryakiler için zorlu yarış
YAYINLAMA: 01 Aralık 2020 / 14.15
GÜNCELLEME: 01 Aralık 2020 / 14.15

Sigara tiryakileri, ödüllü sigara bırakma kampanyasına katılmaya çağırıldı. Türkiye ödülü 4 milyar, Avrupa ödülü 2 bin 500 Dolar, Dünya ödülü ise 10 bin Dolar. Sigara tüketiminin insan sağlığı üzerine yaptığı olumsuz etkiler nedeniyle dünyanın ve Türkiye’nin en önemli halk sağlığı sorunlarından biri olduğunu söyleyen 11 Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Yener, Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünya genelinde “Uluslararası ödüllü, bırak-kazan, 2002 kampanyası” düzenlendiğini açıkladı. Kampanya ile 60 bin kişinin sigarayı bırakmasının hedeflendiği kaydedildi.

Sağlığa zararlı alışkanlıklar arasında yer alan sigara konusunda koruyucu, önleyici ve bırakmayı özendirici tedbirleri almak için faaliyet gösterdiklerini ifade eden Yener, Sağlık Bakanlığı’nın söz konusu kampanyaya katılma kararı aldığını belirterek, kampanyanın 2 Mayıs’ta başlayıp 29 Mayıs’ta sona ereceğini kaydetti.

Dr. İbrahim Yener Türkiye’de 18 yaş üzeri nüfusta sigara içen kişi sayısının 13 milyon olduğunu belirterek, “Ödüllü sigarayı bırakma kampanyalarının çok sayıda sigara bağımlısının sigarayı bırakmasına aracılık ettiği bilinmektedir. Kampanyaya katılanların yüzde 15-20’nin birinci yılın sonu itibari ile başarılı kalabildikleri bilinmektedir” dedi. Yener, “Türkiye için yüzde 2 oranında katılım sağlanan bir kampanya ile 60 bin kişinin sigarayı bırakması sağlanmış olacaktır” diyerek, “Başarılabilirse, bu sonuç muhteşem bir sağlık kazanımı olacaktır. Bunu umut ediyoruz. Bu çerçevede tiryakileri bu kampanyaya katılmaya çağırıyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *