ANASAYFA arrow right Güncel

TIR şoförleri, gümrük görevlilerini darp ediyor

TIR şoförleri, gümrük görevlilerini darp ediyor
YAYINLAMA: 19 Mayıs 2020 / 20.43
GÜNCELLEME: 19 Mayıs 2020 / 20.43
Suriye’den giriş yapan TIR’larda kaçak eşya ele geçirildi    

Türk Büro Sen Gaziantep Şube Başkanı Atilla Özbay, Karkamış Gümrük Sınır Kapısı’nda görevli Gümrük Muhafaza Memurlarına yapılan şiddet ve darp olayına tepki gösterdi, “Türk Büro-Sen Gaziantep Şubesi olarak suçluların hak ettiği cezayı alana kadar olayın takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz” dedi.

Kamu görevlileri de şiddete ve darp olayına maruz kalıyor

2019 yılında memurların darp edilmesi ile gündeme gelen Karkamış Gümrük Sınır Kapısı, bu yıl yine şiddet ve darp olayları ile gündeme geldi. Son iki hafta içerisinde Suriye’den Türkiye’ye giriş yapan 3 TIR şoförünün aracında Gümrük Muhafaza Memurlarınca yapılan aramada kaçakçılık fiiline konu olan eşyaların ele geçirilmesi üzerine görevli memurların önleri mesai çıkışında kesilerek, şiddete ve darp olayına maruz kaldı.

Ayrıca Suriye’ye geçmeye çalışan bir şoför, aracını görevli memurun üzerine sürmüş ve levye ile saldırmış, aynı günün mesai bitiminde 15-20 kişilik grup servis aracının önünü kesmiş tehdit ve tacizde bulunmuştu.

Konuyla alakalı açıklama yapan Başkan Özbay, “Karkamış sınır kapısında neler oluyor?” diye sorarken, “Tek gayeleri görevlerini layıkıyla ifa etmek olan memur arkadaşlarımıza yapılan bu saldırıların son bulmasını temenni ederek, Türk Büro-Sen Gaziantep Şubesi olarak arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu ve konunun takipçisi olacağımızı belirtiriz” ifadelerini kullandı.

Devlet memurları hakaret, küfür, tehdit ve darp ile karşı karşıya kalıyor

Son günlerde Karkamış Sınır Kapısı’nda görevli memurlara yönelik şiddet ve darp eylemlerinin arttığını ifade eden Özbay, “2019 yılında memurların darp edilmesi ile gündeme gelen sınır kapısında 2020 yılında da benzeri olaylar vuku bulmaktadır. Görevlerini eksiksiz yerine getirmeye çalışan devlet memurları sürekli hakaret, küfür, tehdit ve darp ile karşı karşıya kalmaktadırlar.

Devlet otoritesi hiçe sayılmaya çalışıldı

Başkan Özbay, “Son iki haftada Suriye tarafından Türkiye’ye giriş yapmak için gelen 3 şoförün aracında Gümrük Muhafaza Memurlarınca yapılan aramada kaçakçılık fiiline konu eşyaların ele geçirilmesi üzerine görevli memurlar gümrük sahasında darp edilmiştir ve mesai çıkışında servislerinin önü kesilerek memurlara saldırıda bulunulmuştur. Son olarak Suriye’ye geçmek üzere Karkamış sınır kapısına gelen bir şoför aracını görevli memurun üzerine sürmüş ve olayı yatıştırmaya çalışan memura levye ile saldırmıştır. Yine aynı gün mesai bitiminde evlerine gitmeye çalışan memurların bulunduğu servis takip ve taciz edilmiştir. 15-20 kişilik bir grup eşkıya tarafından memurlar nezdinde devlet otoritesi hiçe sayılmaya çalışılmaktadır” şeklinde konuştu. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *