ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tıpta uzmanlık tüzüğü ile ilgili altmış dava açıldı

Tıpta uzmanlık tüzüğü ile ilgili altmış dava açıldı
YAYINLAMA: 30 Kasım 2021 / 14.33
GÜNCELLEME: 30 Kasım 2021 / 14.33
Türk Tabipler Birliği ve Türk Diş Hekimleri Birliği’nin görüşü alınmadan hazırlanan tıpta uzmanlık tüzüğü için bugüne kadar 60 civarında dava açıldığı, Sağlık Bakanlığı’nın tüzükteki eksikleri ve yanlışları görüp tepkileri dikkate aldığı ifade edildi.

Gaziantep Diş Hekimleri Odası Başkanı Zafer Çolakoğlu, 19 Haziran 2002 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren tıpta uzmanlık tüzüğünü, ne bunun tarafları olan Türk Tabipleri Birliği ve Türk Diş Hekimleri Birliği’nin ne de akademik kolu olan fakülteleri memnun ettiğini açıkladı.

Meslek örgütlerinin görüşü dikkate alınmadan çıkarılan bu tüzüğe bugüne kadar 60’ın üzerinde dava açıldığını hatırlatan Çolakoğlu, “Türk Diş Hekimleri Birliği de dava açan kuruluşlardan biridir. Danıştay 8. Dairesi 21 Aralık 2002 tarihinde Türk Diş Hekimleri Birliği’nin başvurusunu görüşerek, tıpta uzmanlık tüzüğünün diş hekimliğine ilişkin tüm hükümleri hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Buna karşın kanun taraflarından olan Sağlık Bakanlığı 31 Aralık 2002 tarihinde Danıştay dava daireleri genel kuruluna itiraz başvurusu yaparak 7 Şubat 2003 tarihinde Tüzün’ün diş hekimliğine ilişkin hükümleri hakkında verilen yürütmeyi durdurma kararı kaldırılmıştır.Bu uygulama kaosunun netleşmesi ve düzeltilmesi için 19 Mart 2003 Çarşamba günü Türk Diş Hekimleri Birliği yönetim kurulu üyeleri ve Türk Diş Hekimleri Birliği, diş hekimleri oda başkanları olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Bakanlık yetkilileri ile uzun süren bir toplantı yapıldı” dedi.

Tüzük ve yönetmeliklerde

gerekli düzenleme yapılacak

Bakanlık ile yapılan toplantı salonunda tüm tarafları memnun edebilecek bir programa karar verildiğini kaydeden Çolakoğlu, bu program çerçevesinde tıpta uzmanlık tüzüğü ve bundan sonra yapılacak yeni yasa, tüzük ve yönetmeliklerin hazırlık aşamasında, tüm tarafların onayı ve görüşleri doğrultusunda ortak karar alınarak yasalaşacağını ifade etti. Çolakoğlu, Sağlık Bakanı Akdağ’ın, sağlık meslek çalışanları ilgilendiren tüm konularda, konunun uygulayıcısı durumunda olan meslek birliklerinin görüşlerine mutlaka gerekli olduğunu ve karar aşamasında uygulayıcısı olan meslek birliklerinin görüşünün esas alınacağını ifade ettiğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *