ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tipik bir Ecevit klasiği

Tipik bir Ecevit klasiği
YAYINLAMA: 25 Mart 2021 / 13.19
GÜNCELLEME: 25 Mart 2021 / 13.19

Ecevit’in, AK Parti ve HADEP’in rejim için tehlikeli olduğunu ifade etmesi üzerine AK Parti ve HADEP'li yöneticiler, bu sözleri tipik bir Ecevit klasiği olarak yorumladı. HADEP İl Sekreteri Vakkas Dalkılıç, Başbakan Bülent Ecevit’in, erken seçimi istemediği için AKP ve HADEP’in seçimlerden güçlü çıkması durumunda ciddi bir rejim sorunuyla karşılaşılacağı şeklindeki açıklamalarını, AB sürecinde talihsizlik olarak ifade etti. Dalkılıç, Ecevit’in salt çoğunluğu kaybetmesinin erken seçim için yeterli bir gerekçe olmadığını söylemesinin de ne kadar koltuk meraklısı biri olduğunu gösterdiğini belirtti.

HADEP İl Sekreteri Vakkas Dalkılıç, “HADEP kurulduğu günden bu yana, dünyada yasal olarak mücadele veren hiçbir partinin başına gelmeyen baskılarla karşılaştı. Partimizin kuruluş felsefesi, bu ülkede demokratik siyaseti ülke gündemine taşımaktır. Emek ve demokrasi güçlerinin sesi olmayı, 8 yıllık siyasi pratiğimizle ispatladık. Ülkeyi ekonomik, siyasal ve sosyal anlamda krizin eşiğine getiren yöneticiler, bugün bu beyanlarda bulunuyorlar. Ülkemizin AB mücadelesine denk gelen bir dönemde yapılan bu açıklamayı talihsizlik olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Ülkeyi ekonomik anlamda batıranların hesap vermesi gerektiğini bildiren Dalkılıç, ülkede yeniden bunalım teorileri üretilerek, halkta bilinç bulanıklığı yaratılmak istendiğini kaydetti. Dalkılıç, “Halkın kafasını bulandırarak düzlüğe çıkma şansı arayanların hiçbir şansı yoktur. Yapılması gereken, halkın kafasını bulandırmak değil, Siyasi Partiler ve Seçim Yasası’ndaki gerekli düzenlemelerin yapılarak erken seçime gidilmesidir. Türkiye’nin AB'ye girmesi için görüşmeler aralık ayında başlayacak. Aday üyelik müzakerelerinin başlayacağı günler yaklaşıyor. Türkiye’yi Avrupa’nın evrensel değerleri ile buluşturma niyetleri varsa, meclisi olağanüstü toplantıya çağırıp, bu yasal değişiklikleri yapmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *