ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tiner marka oldu…

Tiner marka oldu…
YAYINLAMA: 26 Ocak 2022 / 14.06
GÜNCELLEME: 26 Ocak 2022 / 14.06
Gaziantep’in, bölge illere göre çok göç aldığını, bununla birlikte kente büyük bir işsizlik yaşadığını ifade eden psikologlar, iş bulamayanların hırsızlığa yöneldiğini vurgularken, sokağa bırakılan ve madde bağımlısı olan çocuklar konusunda toplumun ilgisiz kalmasının da gelecek açısından büyük tehlikelere neden olacağını vurguladı.

Varlıklı kesimden intikam alıyorlar

Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Müdür Yardımcısı Psikolog Özgül Kılıç, tiner kullanan çocukların genellikle kendi bölgelerinde kimseye kolay kolay zarar vermediğine dikkat çekerken, “Gidip lüks semtlerde veya biraz daha gelişmiş mahallelerdeki insanlara zarar veriyorlar. Ben niye onlar gibi yaşamıyorum, eğlenemiyorum. Neden benim de onlar gibi sıcak bir yuvan, benimle ilgilenen ailem yok diye kendi kendini sorgulayıp, rahat hayat sürdüğünü gördüğü kesimden alacağı varmış gibi her türlü olumsuz da başvuruyorlar” diye konuştu.

Eğitim, işsizlik ve sağlık

sorunu çözümlenmeli

Avrupa Birliği’ne aday Türkiye’de öncelikli olarak insanların eğitim ve sağlık sorunlarının çözümlenmesi gerektiğini ifade eden Rehberlik Araştırma Müdür Yardımcısı Psikolog Özgül Kılıç, istihdam yetersizliği, işsizlik, eğitim ve sağlık hizmetlerindeki eksikliklerin toplumda önemli sorunlar yarattığını vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *