ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ticaret sarayı 2.2 trilyon yedi

Ticaret sarayı 2.2 trilyon yedi
YAYINLAMA: 10 Şubat 2021 / 13.42
GÜNCELLEME: 10 Şubat 2021 / 13.42
GTO’nun 2 trilyon 209 milyara mal olan yeni binası hizmete açıldı. Toplam inşaat alanı 7 bin 421 metrekare olan bina, 2 bodrum, 5 normal ve 6ir teras kattan oluşuyor. GTO Başkanı Mehmet Aslan, üyelere böyle modem bir binada hizmet vermekten mutluluk duyduklarını belirterek, binanın tamamen merkezi sistem otomatik kontrollü soğutma ve ısıtma sistemi bulunduğunu açıkladı.

Aslan, 24 bin kayıtlı üye ile Türkiye’nin en büyük Odalarından biri olduklarını belirterek, “Gaziantep’in gelişen ve büyüyen ticari ve endüstriyel yapısı ile birlikte hızla artan nüfusu, sosyal ve kültürel altyapısına paralel olarak artan ihtiyaçlar doğrultusunda çalışma alanı büyüyen bu süreç karşısında yetersiz kaldı. Bu nedenle Gaziantep’e yakışır bir hizmet binası zorunluluğu çıktı. 1997 Yılı’nda kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile arsa temin edildi ve 2 blok halinde proje çalışmalarına başlandı” dedi.

Binanın kaba betonarme inşaatının 19 Şubat 1999 tarihinde Atmaz İnşaat’a verildiğini açıklarken, “Betonarme ve ek inşaat için toplam 267 milyar 370 milyon lira ödeme yapıldı. Söz konusu çalışmanın ardından Tapu Kadastro Müdürlüğü binasının ince işleri ihale edildi ve bina 20 Ağustos 2000 tarihinde tamamlanarak Bölge Müdürlüğü’ne teslim edildi. Tapu Kadastro Müdürlüğü binası Etap 1 inşaat firmasına 245 milyar 297 milyon lira bedelle yaptırıldı” şeklinde konuştu.

GTO’ya ait blokun iç dekorasyon ve tefriş projelerinin yapılan çalışmalar sonucunda, Türkiye genelinde ihaleye açıldığını ve 12 firmanın katılımıyla gerçekleşen ihale sonucunda işin Önder İnşaat Ltd. Şti.’nde kaldığını söyleyen Aslan, “11 Ocak 2001’de ilgili firmayla yapılan sözleşme gereği inşaata başlanmış, 30 Nisan 2002 tarihi itibariyle geçici kabul yapılarak, GTO binası hizmet verecek duruma gelmiştir. GTO yeni hizmet binasının ince işlerini yapan Önder İnşaat Ltd. Şti.’ne toplam 2 trilyon 209 milyar lira bedel ödenmiştir. İnşaatın yapılması için sürekli bir komisyon oluşturulmuş ve söz konusu komisyon inşaatın her safhasında aktif rol oynayarak, yapılan tüm çalışmalar hakkında Oda meclisi sürekli olarak bilgilendirilmiştir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *