ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Ticaret Odasının mahalle muhtarları ile yaptığı çalışmaya göre arsa fiyatları eskisine göre yüzde 76 düşürüldü

Ticaret Odasının mahalle muhtarları ile yaptığı çalışmaya göre arsa fiyatları eskisine göre yüzde 76 düşürüldü
YAYINLAMA: 13 Ağustos 2021 / 13.26
GÜNCELLEME: 13 Ağustos 2021 / 13.26
Arsa fiyatları yeniden tespit edildi

Bölge Vergi Mahkemesi bu fiyatları kabul etmezse Danıştay’a başvurulacak. Bir süre önce Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda şehrimizdeki arsa birim fiyatlarının tespiti, yapılan haksız ve fahiş arsa birim fiyatlarıyla ilgili bir toplantı yapılmıştı.

Yetkililer Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren arsa birim fiyatları tespit statüsüne aykırı olarak arsaların semtlerdeki en yüksek fiyatlarını tespit etmiş ve vergiye esas olacak arsa birimlerini buna göre ilan etmişti. Durumun anormalliği üzerine Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri zamanında itiraz ederek durumun düzeltilmesini istemişti.

Muhtarlar ve Ticaret Odası’ndan meydana getirilen kurul mahalle mahalle gezerek arsa birim fiyatlarının gerçek durumunu tespit etti. Yapılan tespitler, Vergi Bölge mahkemesinin kararından sonra ilgili mercilere ulaştırılarak düzeltilmesi istenecek.

Birim fiyatlarının yeniden tespiti üzerinde çalışan kuruldan öğrenildiğine göre şehrimizdeki arsa birim fiyatları yüzde 60-70 oranında düşürüldü. Vergi Bölge mahkemesi tarafından durum düzeltilmediği takdirde Danıştay’a belgelerle birlikte başvurularak düzeltilmesi istenecek, dava açılacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *