ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Ticaret Odası şimdiye kadar hiçbir yerde kontrol yapmamış

Ticaret Odası şimdiye kadar hiçbir yerde kontrol yapmamış
YAYINLAMA: 08 Haziran 2022 / 14.03
GÜNCELLEME: 08 Haziran 2022 / 14.03
Piyasada ucuzluk diye, uyduruk mallar satılıyor

Tüm yurtta olduğu gibi şehrimizde de şubat ayı başından itibaren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına başvurup, izin alanlar indirimli satışlar yapmaya başladı.

Vatandaşların ikazı üzerine piyasada yaptığımız incelemede ucuz satışların çoğunun tapon mallar ve kalitesi düşük eşyalar olduğu görüldü. Bazı işyerlerinde ise “ucuzluk var” yazılmasına karşılık, içeri girildiğinde, “bu mala ucuzluk uygulamıyoruz, şunları ucuza satıyoruz” gibi garip davranışlar görülmektedir. Vatandaş bir bakıma aldatılmaya çalışılmaktadır.

Görüştüğümüz işyerlerine şimdiye kadar Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerin den kontrol için hiç kimsenin gelmediği söylendi. Piyasanın kontrolü için Ticaret Odasının sık sık işyerlerini, mağazaları gezmesi, kontrol etmesi gerek.

Vatandaşlar tarafından anlatıldığına göre, ucuz satış mevsiminde mağazalar kaliteli malları vitrinlerden indirmiş, depolara koymuş, ucuz satış süresi bittikten sonra, yeniden piyasaya sürülecekmiş. Bu tür indirimli satıştan kimsenin bir şey anlamadığı ifade ile “Bu nasıl indirimli, mevsim sonu satış?” diye soruluyor.

Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerinin piyasayı denetlemesi, tapon ve kalitesiz mal satanlar hakkında yasal işlem yapması gerekiyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *