ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Ticaret Odası, ODTÜ Gaziantep’te kullanılan kalıpları tespit ediyor

Ticaret Odası, ODTÜ Gaziantep’te kullanılan kalıpları tespit ediyor
YAYINLAMA: 25 Şubat 2021 / 13.37
GÜNCELLEME: 25 Şubat 2021 / 13.37
Gaziantep’te kurulacak olan Askeri Kalıp Fabrikası çalışmaları devam ediyor

Uzun süredir gerçekleştirilmesine çalışılan ASKALSAN ile ilgili gelişmeler devam ediyor. Türk Kara Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Turan Olcayto Gaziantep'te kurulması kesinleşen ASKALSAN (Askeri çelik kalıp fabrikasıyla) ilgili olarak Amerika ve Almanya'da incelemeler yaptı. Yurda dönüşünde de Gaziantep’te en çok kullanılan çelik kalıpların tespitini Gaziantep Ticaret ve Sanayi Odası ile ODTÜ, öğretim görevlilerinden oluşan bir kuruldan istedi. Meydana getirilen kurul en çok kullanılan kalıpların adlarını tespit ederek T.K.K. Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğü’ne yakında bildirecek.

Gaziantep'te kurulması kesinleşen ASKALSAN'ın kuruluş işlemlerinin tamamlanması biraz gecikti. Bunun nedeni de ASKALSAN 'a ortak olmak isteyen yani Devlet kuruluşu ve devlet bankalarının ortaya çıkmasıdır. Ortak olmak isteyen kuruluşlar ASKALSAN'ın durumunu inceliyor. ASKALSAN'ın diğer ortakları da yeni müracaat edenlerin durumlarına göz atıyor. Bu işlemler biter bitmez genel müdür Turan Olcayto paşa şehrimize gelerek kuruluşu resmileştirilecek.

ASKALSAN için toplanan yardımlar resmi bankalarda bloke edilmiş durumda. Vadeli yatırıldığından devamlı faiz getirerek artıyor. Bu yüzden enflasyonun toplanan paralar üzerinde menfi etkisi olmayacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *