ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Ticaret Odası iddia ediyor: “Belediye işgal harcını usulsüz olarak alıyor”

Ticaret Odası iddia ediyor: “Belediye işgal harcını usulsüz olarak alıyor”
YAYINLAMA: 10 Haziran 2022 / 19.51
GÜNCELLEME: 10 Haziran 2022 / 19.51
Belediyenin yaptırdığı otoparklarından harç alacağı söylendi. Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı tara-fından yazılı bir açıklama yapılarak otolardan belediyenin aldığı işgal harcının usulsüz olduğu iddia edildi.

Belediyenin yaptırdığı oto parklarından harç alabileceği ileri sürülen yazılı açıklama şöyle:

“Gaziantep Belediyesi, İstanbul belediyesini örnek alarak ve belediye gelirleri yasasına dayanarak özel oto sahiplerinden günde 30 lira almaktadır. Belediyenin yaptırdığı oto parklarından harç alacağı söylendi. Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı tarafından yazılı bir açıklama yapılarak otolardan belediyenin aldığı işgal harcının usulsüz olduğu iddia edildi. Mükellefler Trafik Şube Müdürlüğüne muayene için gittiklerinde 10.000 liranın üzerinde olan Belediye araba işgal vergisini ödemek üzere belediyeye gönderilmektedir

Mükellefler bu konuda Ticaret ve Sanayi Odası’na da çok sık şikayetlerde bulunarak devlete zaten sene de 2-3 bin lira taşıt vergisi öderken bir de belediyenin bu uygulamayla 10 bin lira almasının haksızlık olduğunu bu haksızlığın giderilmesi için Ticaret Odası’nın çalışmasını istemektedirler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *