ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Ticaret Odası esnaf, tüccar ve sanayici sınıflarını tespite başladı

Ticaret Odası esnaf, tüccar ve sanayici sınıflarını tespite başladı
YAYINLAMA: 03 Şubat 2023 / 12.43
GÜNCELLEME: 03 Şubat 2023 / 12.43
Gaziantep Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerinden aldığımız bilgiye göre; 24 Kasım 1983 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan “Esnaf küçük sanatkar, tacir ve sanayici sınıflarının” tespiti çalışması başlamıştır.

Koordinasyon kurulu çalışma esasları yönetmeliği yayınlanmış bulunmaktadır. Bu yönetmelik gereğince yıllık gayri safi gelirleri ve bölgelerin özelliklerine göre ayrılmıştır. Esnaf, küçük sanatkar, tacir ve sanayici ayrımı yapmak koordinasyon kurumu görevi arasında yer almış bulunuyor.

Koordinasyon kurulu konu ile ilgili olarak, Türkiye Odalar Birliği’nin görüşünü de alacak. İlimizde Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası konu ile ilgili olarak müşterek bir komisyon oluşturmuştur. Bu komisyon esnaf ile tacir, küçük sanatkar ve sanayici ayrımına başlamıştır.

Bölgemizin özelliklerine göre esas teşkil edecek neler ve nasıl olması gerektiği konusunda, komisyon raporu hazırlanarak ilgili mercilere iletilecektir.

Bu kurulun çalışmalarını tamamlaması ile tacir ve sanayicinin kesin tanımları yapılacak, bugüne kadar var olan karışıklıklardan kurtarılacaktır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *