ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Ticaret Odası Başkanı konuştu: “Gaziantep'te Serbest Bölge kurulması bir hayaldir” 

Ticaret Odası Başkanı konuştu: “Gaziantep'te Serbest Bölge kurulması bir hayaldir” 
YAYINLAMA: 12 Eylül 2021 / 16.56
GÜNCELLEME: 12 Eylül 2021 / 16.56
1982’de Gaziantep’ten 4.7 milyar dolarlık ihracat yapıldı. Ticaret ve Sanayi Odası Oda Meclis toplantısı dün saat 16.00’da Oda Meclisi Başkanı Talip Dağdelen başkanlığında yapıldı

Oda meclis toplantısında ilk olarak 1982 uygulama bütçesi görüşüldü ve onaylandı. Daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası Mehmet Batalı 1982 yılında yapılan çalışmalar hakkında geniş bilgi verdi. Ticaret Odasında yapılan çeşitli seminer ve toplantılarla şehrimizin ticari alandaki eksikliklerinin giderilmesi ve alınan sonuçlarla ilgili olarak bilgiler verdi.

Batalı 1982 yılında Gaziantep'ten 4.7 milyar dolarlık ihracat yapıldığını, bunun Türkiye ihracatının yükselmesini teşkil ettiğini vurguladı. Hayvan ihracatı konusunda karşılaşılan güçlüklerden 50 kilo ve daha ağır gelen kuzuların ihracı için Başkan Bülent Uslu’dan randevu alındığını, kısa sürede sorunun çözüme kavuşacağını söyledi.

Serbest Ticaret Bölgelerine de değinen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Batalı: Serbest Ticaret bölgesinin şehrimizde kurulması bir hayalidir. Serbest bölge kurulması için ulaşım yolları büyük yükleme ve boşaltma tesisleriyle, depolama yerleri müstakil gümrük teşkilatının, güvenlik teşkilatlarının bulunması gerekir. Halbuki aranan şartlar bizde mevcut değil. Yurdumuzda, üç, dört yerde Serbest Ticaret pazarlarının kurulacağı tespit edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *