ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ticaret, günümüzün en önemli silahıdır

Ticaret, günümüzün en önemli silahıdır
YAYINLAMA: 09 Ocak 2023 / 18.45
GÜNCELLEME: 09 Ocak 2023 / 18.45
Pakistan Ankara büyükelçisi Şer Afgan Han, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Pakistan’a yaptığı ziyaret sırasında, iki ülke arasındaki ticaret hacminin en az 1 milyar dolara çıkarılmasının ön görüldüğünü, bunun gerçekleşmesi için çaba sarf edeceğini söyledi.

Dostluk ilişkileri pekiştirilmeli

Gaziantep ticaret odası başkanı Mehmet Aslan‘ı ziyaret eden Han, Türkiye ile Pakistan arasındaki iyi dostluk ilişkilerinin ticari ilişkileri geliştirilerek pekiştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye ve Pakistan’ın 100 yılı aşan bir süredir dost ülkeler olduklarını ifade eden Han, “Artık ticaret günümüzün en önemli silahı. Aramızdaki dostluk ilişkilerini ticari ilişkilerimizde de geliştirerek pekiştirmeliyiz. Türkiye ile Pakistan arasındaki ticaret hacminin 1 milyar dolara ulaştırılması bir kampanya olarak değerlendirilirse Gaziantep hayli ileri olan endüstrisiyle bu kampanyanın başarıyla sonuçlandırılmasına önemli katkı yapabilir” dedi.

Tüzmen Pakistan’a gidiyor

Han, devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in bir fuara katılmak için önümüzdeki günlerde Pakistan’a gideceğini kaydederek, Tüzmen ile birlikte Gaziantepli iş adamlarını da bu fuarda görmek istediklerini dile getirdi.

Dostluk sözde kalmamalı

Gaziantep ticaret odası başkanı Mehmet Aslan da, Türkiye ile Afganistan arasındaki ticari ilişkilerin olması gerekenin çok gerisinde bulunduğunu ifade etti. “Biz de dostluğun sözde kalmaması ve ekonomik birliktelik sağlanarak pekiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz” diyen Aslan, “Türkiye ile Pakistan arasındaki ticaret hacminde son iki yılda %100’e ulaşan artış var ama rakamlar hala çok düşük. Biz de birikimlerimizi ve deneyimlerimizi Pakistanlı iş adamları ile paylaşmak, birlikte çalışmak istiyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *