ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Ticaret elçileri, GAÜN’de GSO üyesi firmalarla buluştu

Ticaret elçileri, GAÜN’de GSO üyesi firmalarla buluştu
YAYINLAMA: 18 Mayıs 2022 / 18.59
GÜNCELLEME: 18 Mayıs 2022 / 20.35
Üniversite Sanayi İşbirliği Programı kapsamında, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Gaziantep Sanayi Odası (GSO) arasında gerçekleştirilen Ticaret Elçileri Projesi’nde GAÜN’de öğrenim gören uluslararası öğrenciler ve yabancı dil bilen ülkemiz öğrencileri GSO üyesi firmalar bir araya geldi.

GAÜN Atatürk Kültür Sahnesinde gerçekleştirilen etkinlikte ticaret elçileri GSO üyesi firmalarla buluştu. Gaziantep Sanayi Odası ile birlikte hayata geçirilen İhracatın Akademik Elçileri Projesi’nde dinamik Gaziantep sanayisinin, global olarak rekabet gücünü arttırırken var olan kapasitenin daha da genişlemesi hedefleniyor.

GAÜN’de Uluslararası Gençlik Festivalinin bugün başladığını belirten Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın, yurt dışından Türkiye’ye okumaya gelen öğrencilerin Gaziantep ile uyumunu sağlama adına başta sanayi ve diğer sektörlerle işbirliğini gerçekleştirmek üzere düzenlenen etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Gaziantep’in küresel bir şehir olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Özaydın konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bu etkinliğimiz de küresel bir şehir olmasının göstergesi. Üniversitemizde Dünya’nın 107 ülkesinden öğrenci var. Bu öğrencileri ağırlıyoruz, eğitiyoruz ve kariyer planlarını birlikte yapıyoruz.  Gaziantep’te onları tüketen öğrenci değil üreten öğrenci kategorisine geçirmek istiyoruz. Burada ürettiğimiz ürünleri de dünyanın hizmetine sunma adına, onları ticaret elçisi yapmak istiyoruz.  Önümüzdeki süreçte Dünya’nın daha farklı bölgelerinden çok sayıda öğrenciyi üniversitemize almak istiyoruz. Gaziantep’in ürettiği ürünleri Dünya’nın başka bölgelerinde kullanıma sunmak, Gaziantep’i dünyaya tanıtmak istiyoruz.”

Projenin 2019 yılında başladığını belirten Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ise bu etkinliğin ikincisini gerçekleştirdiklerini ifade ederek şöyle konuştu: Bu proje ile hedeflediğimiz; Gaziantep Üniversitesinde öğrenim gören uluslararası öğrenciler ve yabancı dil bilen ülkemiz öğrencilerinin Gaziantep’teki firmalarla eşleşmesi, Gaziantep’teki firmaların yurt dışında onları temsil edebilme kabiliyetlerini onlara kazandırabilmek. Gaziantep’in ihracatının artırılmasında burada okuyan öğrencilerimizin mihmandarlık yapmaları ve kendi ülkelerinde burada üretilen ürünleri pazarlama kabiliyetini onlara kazandırmaya çalışıyoruz. Ticaret Elçileri Projesi tuttu ve bu proje sadece Gaziantep’te kalmadı Türkiye’ye rol model oldu. İsmimizi de tescil ettirdik. Gaziantep Sanayi Odası adına tescillenen bu isimle bugünkü etkinlikle de Gaziantep sanayisinin ihracatını daha da yukarı taşıyacağız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *