ANASAYFA arrow right Güncel

Ticaret borsalarından kardeşlik imzası

Ticaret borsalarından kardeşlik imzası
YAYINLAMA: 24 Mayıs 2022 / 18.00
GÜNCELLEME: 24 Mayıs 2022 / 18.00
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Trabzon Ticaret Borsası (TTB) arasında ikili iş birliğini geliştirmek, ortak proje ve faaliyetlerde bulunmak amacıyla ‘Kardeş Borsa’ protokolü imzalandı.

GTB ve TTB Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Kardeş Borsa’ protokol imza töreni ve istişare toplantısında, Gaziantep ve Trabzon arasındaki potansiyel iş birliği olanakları görüşüldü. Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Argan ve Meclis Üyelerinden oluşan heyet Gaziantep Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, toplantıda yaptığı konuşmada, borsalar arası ikili iş birliğinin artırılmasının bölgesel kalkınmaya ve ülke ekonomisine sağlayacağı katkılara dikkat çekerek, GTB’nin hayata kazandırdığı vizyon projeler hakkında bilgiler verdi. Türkiye’nin ilk Antep Fıstığı Lisanslı Deposunu, İKA destekleriyle Antep fıstığının ana vatanı Gaziantep’te 2021 yılında hizmete kazandırdıklarını kaydeden Akıncı, 10 bin ton fiziki depolama kapasitesine sahip olan tesisin üretici, tüccar ve sanayiciye güvenli ve sağlıklı depoculuk hizmeti sunduğunu söyledi. Gaziantep’in Gastronomi Kenti unvanına katkı sağlayan borsanın en önemli projeleri arasında yer alan Gaziantep Et Borsası ve Et Halini de Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle hizmete açtıklarını anımsatan Akıncı, yaklaşık 30 bin metrekare alan üzerinde kurulan ve içerisinde monoray sistemleri, soğuk hava depoları ve soğuk zincir koridorları gibi teknolojik her türlü alt yapıyı barındıran tesisin sektöründe örnek teşkil ettiğini kaydetti. Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ise yaptığı konuşmada Türkiye’nin özel ürünleri arasında bulunan Fındık ve Antep Fıstığının son yıllarda rekoltelerinin gelişerek yurtdışına ihracatının artmasından ve ülke ekonomisine sağladıkları katkıdan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Argan, Trabzon’un çay ve fındık özelinde tarımsal üretimi, bu ürünlerin işlenmesi ve ticareti hakkında bilgiler verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *