ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

THY zararda 

THY zararda 
YAYINLAMA: 26 Eylül 2021 / 16.49
GÜNCELLEME: 26 Eylül 2021 / 16.49
Uçak seferlerinin iptali perişan ediyor

Gaziantep Havaalanı’nda ILS cihazı bulunmaması yüzünden kış aylarında birçok uçak seferi iptal ediliyor veya zaman zaman tehlikeli inişler yapılabiliyor. İptal edilen uçaklar yüzünden THY’nin zararı bir yana yüzlerce insan mağdur oluyor.

Gaziantep Havaalanı’na sis nedeniyle yaklaşık bir aydan bu yana uçakların düzenli olarak inmediği, son 10 günden bu yana THY’ye ait 24, Öger Türk Tur’a ait 4 uçak seferinin iptal edildiği öğrenildi. İptal edilen seferlerden dolayı sadece THY’nin trilyonlarca lira zarara uğradığı, aynı zararı özel şirketlerin de yaşadığı belirtilirken, bölge halkının mağdur olduğuna dikkat çekildi.

THY Gaziantep Satış Müdürü Turgut Osmanlıoğlu, kıştan bu yana uçak seferlerinin çok düzensiz olduğunu belirterek, ILS cihazının olmaması nedeniyle uçak seferlerinin çoğu zaman iptal edildiğini bildirdi. Son 10 gün içerisinde 24 seferin iptal edildiğini, bunun fazla bir sayı olduğunu vurgulayan Osmanlıoğlu, yolcular kadar kendilerinin de büyük sıkıntı içerisinde olduğunu bildirdi. Uçakla seyahat edenlerin sayısının fazla olmasına rağmen alanda ILS cihazının olmamasını büyük eksiklik olarak nitelendiren söyleyen Osmanlıoğlu, “Hava koşullan nedeniyle düzenli sefer yapılamıyor. Örneğin son bir hafta, on günden bu yana 24 seferini iptal oldu. Pilotlar pisti göremediği için iniş yapamıyor, geri dönüyor. Çok büyük zarardayız. Çünkü yolcuların otel masrafı ve otobüs paralan da THY’ye 2-3 kat zarar veriyor” dedi.

THY’nin her seferinde sadece bilet giderinin 42 milyar olduğu, on günde THY’nin 3 bin 600 yolcusunun mağdur duruma düştüğü kaydedildi.

Öte yandan Öger Türk Tur Gaziantep Yetkili Acentası Mehmet Bacaksız, uçakların alana inememesinden doğan zarardan yakındı. Gaziantep gibi sanayisi hızla gelişen ve uçak seferleri full olan bir kentteki havaalanının ihtiyaca yanıt vermediği gibi, ILS cihazı olmamasının da büyük bir eksiklik olduğunu açıklayan Bacaksız, Öger Türk Tur’a ait uçakların büyük bir kısmının Gaziantep Havaalanına inebildiğim, ancak geçen hafta 4 seferlerinin iptal olduğunu belirterek, uçakların Kayseri’ye iniş yaptığını ifade etti.

Gaziantep’ten binmesi gereken 800 yolcuyu geçen hafta içerisinde 21 otobüsle Kayseri’ye taşıdıklarını belirten Bacaksız, yolcuların otel ve taşıma masrafının tümünün firma tarafından karşılandığını, ancak bu durumun firmaya büyük zarar verdiğini vurguladı. Bu şekilde firmanın nereye kadar dayanacağını bilemediklerini, şu an için sorun olmadığını söyleyen Bacaksız, seferlerin iptal edilmesinin sıkıntılara yol açtığım kaydetti.

Gaziantep gibi gelişen bir kentte havaalanını gösteren levhanın olmamasının büyük eksiklik olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“İpek yolu ve KÜSGET civarında havaalanını gösteren hiçbir levha yok, ışıklı lamba yok. Gerek gece, gerek gündüz havaalanına gitmek isteyen yabancılar çok büyük sıkıntı çekiyor. Örneğin Mezarlık Kavşağı’nda ve KÜSGET yakınında havaalanına dönen kavşakta levha yok. İnsanlar Çıksorut semtinde havaalanı için levha arıyor. Oğuzeli yolunda aynı şekilde levha yok. Böyle rezalet olamaz.”

Havaalanında personel sayısının yetersiz kaldığını, özellikle pasaport kontrolünde iki memurun görevli olmasının yolculara büyük sıkıntı yaşattığım belirten Mehmet Bacaksız, "Burada insanlar yarım saat bir saat ayakta sıra bekliyor. Yabancılar Gaziantep için çok güzel şehir diyor ama Gaziantep'e geldikten sonra da hayal kırıklığına uğruyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *