ANASAYFA arrow right Yaşam

TGS: Kadın gazetecileri engelleyemezseniz!

TGS: Kadın gazetecileri engelleyemezseniz!
YAYINLAMA: 20 Mayıs 2022 / 17.09
GÜNCELLEME: 20 Mayıs 2022 / 17.18
TGS Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu “gazeteciler Seyhan Avşar, Hale Gönültaş ve Eylem Emel Yıl-maz’ın yanındayız!” diye seslendi.

Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın elemanlarından Barış Duyu’nun eroinle yakalandığını haberleştiren Halk TV muhabiri Seyhan Avşar, IŞİD'li kadının bıçaklı cihat videosunun Millet Bahçesi'nde çekildiğini ortaya çıkaran kısadalga.net muhabiri Hale Gönültaş ve bir sosyal medya kullanıcısının ısrarlı takibine maruz kalan Eylem Emel Yılmaz tehdit edildiklerini sosyal medya hesaplarından duyurdu.

“Endişe ediyoruz”

TGS Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu, kadın gazetecilere yönelik tehdit söylemlerine tepki gösterdi. Komisyonun açıklaması şöyle:

“Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu olarak, kadın gazetecilerin can güvenliğinden endişe ediyoruz.

“Avşar, Gönültaş ve Yılmaz’a yönelik en ufak bir saldırının sorumlusunun onları tehdit edenlerin yanında, kadın gazetecileri korumayanlar olduğunu da çok iyi biliyoruz.

“Kadın gazetecilere yönelik şiddet dilinin, iktidarın kadına yönelik şiddet yaklaşımından azade olmadığının farkındayız.

“Kadın gazetecilerin güvenliklerini sağlamak, yetkililerin sorumluluğundadır. Arkadaşlarımızın yanındayız, sürecin takipçisiyiz! Kadın gazetecileri engelleyemezseniz!"

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *