ANASAYFA arrow right Spor

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Yusuf Demir açıklaması

YAYINLAMA: 21 Eylül 2022 / 15.34
GÜNCELLEME: 21 Eylül 2022 / 15.34
"Galatasaray Yusuf Demir'i alırken bu talimatı biliyordu"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray'ın yeni transferi Yusuf Demir'in yabancı statüsünde oynamasıyla ilgili tartışmalar hakkında konuştu. Büyükekşi, "Galatasaray Yusuf Demir'i alırken bu talimatı biliyordu" dedi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, geçen günlerde yaptığı açıklamada Yusuf Demir'in yerli statüsünde oynaması için federasyona girişimde bulunduklarını söylemişti. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi genç oyuncunun durumu hakkında konuştu.

Akşam gazetesine konuyla ilgili açıklama yapan Büyükekşi, "Ülkemizde biliyorsunuz, bir talimat var. Bir Türk oyuncunun bir başka ülke milli takımını seçmesi durumunda Türk Milli Takımı'nda oynama şansı yok. Bu talimatı biz yeni yazmadık. 2015 yılında yapılmış bir talimat. Bu oyuncu da en son Ekim 2021'de Avusturya Milli Takımı'nda dördüncü resmi maçını oynamış. Onun için Türk Milli Takımı'nda oynama şansı yok. Bizim mevcut talimatımıza göre Türk olarak oynayamıyor" dedi.

Mesut Özil örneği

Mesut Özil örneğini öne sürenlere yanıt veren Büyükekşi, "Mesut Özil örneği yanlış. Çünkü Mesut'un Alman Milli Takımı'nı seçmesi 2015 yılından önce. Bu talimat 2015 yılında çıkartılan bir talimat. Galatasaray, bu futbolcuyu transfer ederken bu talimat vardı. Galatasaray Yusuf Demir'i alırken bu talimatı biliyordu. Galatasaray Yusuf Demir'i transfer ettikten sonra böyle bir talimat çıkartmadık. 7 yıl önce çıkartılmış. Bununla ilgili şu andaki uygulama bu. İleride bir talimat değişikliği çıkarsa durum değerlendirilir. Şu anda öyle bir durum yok" diye konuştu.

Dursun Özbek ne demişti?

Yusuf Demir'in, Türk statüsünde oynaması için temaslarının sürdüğünü ve genç futbolcunun milli takıma kazandırılması gerektiğini vurgulayan Özbek, "Yusuf Demir ile ilgili elbette temaslarımız sürüyor. Önemli bir oyuncu. Türk sporuna önemli hizmetler vereceğini düşündüğümüz bir kardeşimiz, çok genç. Bu genç yaşta son derece başarılı hamleleri, başarılı performansı olmuş. Özellikle Türk milli takımının Yusuf'u kazanması gerektiğini düşünüyorum. Bu manada temaslarımız var. Federasyonumuzun buna pozitif bakacağını düşünüyorum. Neticede temasımız, çabamız Yusuf Demir'in Türk milli takımına kazandırılması ve performansı ile milli takımda başarı getirmesi yönünde olacaktır" şeklinde konuşmuştu.

19 yaşındaki Yusuf Demir, Avusturya Milli Takımı formasıyla bugüne kadar 4 maça çıktı.

Hakem yorumu

"Yapay zekanın yaptığı hakem atamalarından memnun musunuz?" sorusuna Başkan Mehmet Büyükekşi, "Yeni bir uygulama yapıyoruz. İyinin düşmanı mükemmeldir. Her zaman daha mükemmeli arıyoruz. Şu an gelişme aşamasında. İnşallah her geçen gün daha iyiye gidecek" yanıtını verdi

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *