ANASAYFA arrow right Spor

TFF Başkanı Büyükekşi: VAR'ın en iyi uygulandığı ligler arasındayız

YAYINLAMA: 20 Ekim 2022 / 18.29
GÜNCELLEME: 20 Ekim 2022 / 18.29
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, kamuoyunda tepki çeken VAR uygulamasının en iyi uygulandığı ligler arasında olduklarını belirterek, "Her puan kaybı sonrası hayali çizgiler üzerinden hakemlerimizi hedef almak yerine sistemin nerede devreye girdiğini, ofsayt çizgisinin nasıl çizildiğini, 1 dakikada onlarca kamera görüntüsünün seçimini, kamuoyuna anlatmak ve destek olmak için yardımlarınızı bekliyoruz" diye konuştu.

VAR Sistemi Kamuoyu Bilgilendirme Toplantısı, “Minimum Müdahale Maksimum Yarar” sloganıyla Riva’da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Toplantıya TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yönetim kurulu üyeleri, kulüp başkanları ve basın mensupları katıldı.

VAR merkezi ziyaret edilebilecek

Büyükekşi şunları söyledi; "Bugün sizleri davet etme amacımız, birçok kişinin halen bilmediği VAR protokolünü tekrardan hatırlatmak, desteklerinizi istemek. Tüm bunlarla birlikte çok önemli bir yeniliğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum; önümüzdeki haftadan itibaren VAR merkezimiz maç oynanmadığı günlerde, önceden randevu alarak basın mensupları ve kulüp başkanlarımız ile teknik direktörümüz tarafından ziyaret edilebilecek. İlk olarak salı günü Süper Lig kulüp başkanları, 1’inci Lig kulüp başkanları ve takım kaptanlarıyla başlıyoruz.

"Sistemi geliştirmek için çalışıyoruz"

Sistem, her hafta sadece puan kaybına uğrayan takımlar tarafından eleştirilse de ‘minimum müdahale maksimum yarar’ için çalışıyoruz. Şunu söylemeliyim; VAR teknolojisi hayatımıza girdiği günden itibaren bariz hataların önlenmesi için büyük fayda getirmiş bir yeniliktir. Ülkemizde futbol VAR sayesinde şeffaf bir seviyeye geldi.

Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de gelişmeye muhtaçtır. Buna rağmen VAR’ın 2022-23 sezonundan itibaren en iyi uygulandığı ligler arasındayız. Bu gerçeğin altını çizmek istiyoruz. Sistemi iyileştirmek konusundan hiç durmadan çalışıyoruz.
Farklı ülkelerin yapılarını inceliyoruz. VAR hakemlerimizin eğitimlerine de büyük önem veriyoruz. VAR sistemini en iyi uygulayan ülke olma hedefimiz var. Çalışma ortamımızı iyileştiriyor ve geliştiriyoruz.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanvekili Murat Ilgaz, “Minimum Müdahale Maksimum Yarar” sloganıyla gerçekleştirdiği sunumla VAR sisteminde kullanılan teknolojiden, kararların nasıl verildiğine dair birçok konuda katılımcılara bilgiler verdi.

Sunum sonrası katılımcılar, TFF VAR Merkezi’ne girerek, sistemi deneyimledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *