ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Teşvik belgeli yatırım ithalatı destekleme ve fiyat fonundan muaf tutuldu

Teşvik belgeli yatırım ithalatı destekleme ve fiyat fonundan muaf tutuldu
YAYINLAMA: 10 Ağustos 2022 / 13.30
GÜNCELLEME: 10 Ağustos 2022 / 13.30
Yüzde 2 prim kesme bazı konulardan kaldırıldı. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, yatırıma dönük ithal mallarından %2 oranında şimdiye kadar alınan primin bundan sonra alınmayacağı bildirildi.

Bakanlar kurulu tarafından alınan bu kararın sanayicileri sevindirdi bildirilen açıklama şöyle: “Tarımsal girdilerin sübvansiyonu, üreticinin fiyat hareketlerinden korunması, ihracatın geliştirilmesi, ihracat ve istihdam bakımından önemli görülen sektörlere kredi vermek, ve benzeri maksatları ile oluşturulan Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu’nda, %2 oranında film kesme uygulamasından bazı konular mal tutulmuştur.

Maliye Bakanlığı’nca Resmi Gazete’de yayınlanan 18025 sayılı karara göre, Özel sektörün teşvik belgesine dayalı yatırım projeleri ile ilgili yatırım malları ithalatından ve anılan tarihte fiili ithalatı gerçekleştirilmemiş olanlardan dahil bundan böyle fon için yüzde ikilik miktar kesilmeyecektir. Her türlü ithalattan yine %2 oranında fon kesintisi uygulanmasına devam edilecektir.

Gaziantep Ticaret ve Sanayi Odası olarak kararı memnuniyetle karşılamaktayız. Bu karar ihracata dönük üretim politikamızı yeni istihdam olanakları yaratılmasının bir kaynağı olarak görmekteyiz. Bu karar çerçevesinde yurt içi üretimin artmasına, dışa açılmanın teşvikine devam edilmesini ve yatırım mallarının girişinin Hızlanmasını sağlayan politika izlediğinin sürdürüldüğü kanısının hakim olduğuna inanmaktayız.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *