ANASAYFA arrow right Siyaset

Teslim olmalarına bile fırsat verilmedi

Teslim olmalarına bile fırsat verilmedi
YAYINLAMA: 05 Haziran 2020 / 18.17
GÜNCELLEME: 05 Haziran 2020 / 18.17
Vekillikleri Düşürülen Güven, Farisoğulları ve Berberoğlu, apar topar tutuklandı

Vekillikleri düşürülen HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP'li Enis Berberoğlu gözaltına alınmalarının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Milletvekilliği düşürülen HDP’li Musa Farisoğulları ve Leyla Güven ile CHP'li Enis Berberoğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Yakalama kararının ardından Musa Farisoğulları ve Leyla Güven Diyarbakır'da, Enis Berberoğlu İstanbul'da gözaltına alındı.

Leyla Güven Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’ne, Musa Farisoğulları da Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Enis Berberoğlu ise Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ndeki işlemlerinin ardından Maltepe Cezaevi'ne götürüldü.

Farisoğulları Ankara yolundaydı 

Farisoğulları, Twitter’dan yaptığı paylaşımda "Genel Merkezimize gitmek üzere Diyarbakır'dan Ankara'ya giderken, az önce gözaltına alındım" dedi.

Farisoğulları Diyarbakır - Urfa yolu üzerinde bulunan Pirinçlik karakoluna, oradan da sağlık muayenesinin ardından adliyeye götürüldü ve savcılık işlemlerinin ardından nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Farisoğulları Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Güven Diyarbakır'da

evinden gözaltına alındı

Leyla Güven de Diyarbakır'daki evinden gözaltına alındı.

Güven Twitter'dan 23.00'te paylaştığı mesajda "Gözaltına alınıyorum" dedi.

Güven sağlık kontrolünün ardından adliyeye götürüldü. Adliyedeki işlemlerinin ardından nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanan Güven, Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi'ne götürüldü. 

Berberoğlu Bakırköy'deki evinden alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Enis Berberoğlu'nu Bakırköy'deki evinde gözaltına aldı.

Berberoğlu, Emniyet’teki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Burada savcılık işlemlerinin ardından saat 01.30'da nöbetçi hakimliğe çıkarılan Berberoğlu tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderildi.

Milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Berberoğlu, "Önümüzdeki günlerde kalan 18 aylık cezamı yatmak üzere cezaevine teslim olacağım. Zaten çıktığım günden itibaren bu bir teneffüs dediğim için bu karar bana hiçbir şekilde sürpriz olmadı şaşkınlık yaratmadı" demişti.

Ne olmuştu?

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları'nın milletvekilliği haklarında kesinleşmiş yargı kararları olduğu gerekçesiyle düşürülmüştü.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, MİT TIR’ları görüntülerini Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a ilettiği iddiasıyla yargılandığı davada, "siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası almıştı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ise aynı mahkemece ve aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Berberoğlu, Farisoğulları ve Güven'in cezaları, Yargıtay 16. Ceza Dairesince onanmıştı.

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *