ANASAYFA arrow right Ekonomi

TESK, faturaların üzerindeki vergilerin altı ay alınmamasını talep etti

TESK, faturaların üzerindeki vergilerin altı ay alınmamasını talep etti
YAYINLAMA: 20 Aralık 2020 / 18.21
GÜNCELLEME: 20 Aralık 2020 / 19.32
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, elektrik, su ve doğal gaz faturalarında bulunan vergilerin altı ay süresince kaldırılmasını talep etti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, elektrik, su ve doğal gaz faturalarına uygulanan vergilerden altı ay vazgeçilmesini talep etti. 

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, elektrik, su ve doğal gaz fatura ödemelerinin, tüketim harcamalarında konuttan sonra en çok harcama yapılan kalem olduğunu kaydetti.

Esnaf ve vatandaşın fatura ödemelerine destek talebinde bulunan Palandöken, "En az altı ay bu faturalardaki vergilerin alınmaması, hem esnafın hem de vatandaşın üzerinden önemli bir yükü kaldıracaktır" ifadelerini kullandı. 

Palandöken, faturalardaki vergi yüküne dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Faturalarda doğal gazdan yüzde 18 KDV, elektrikten enerji fonu, TRT payı, vergi, KDV olmak üzere yüzde 20 oranında vergi, sudan ise yüzde 40 oranında olmak üzere atık su, çevre temizlik, KDV gibi kalemlerden vergi alınıyor. Esnafın ve vatandaşın üzerinden en azından altı ay süreyle bu vergilerin kaldırılması faturaları önemli oranda düşürecek, herkese bir nebze de olsa nefes aldıracaktır."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *