ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Teröre karşı ortak mücadele gerekiyor”

“Teröre karşı ortak mücadele gerekiyor”
YAYINLAMA: 05 Temmuz 2020 / 17.10
GÜNCELLEME: 05 Temmuz 2020 / 17.10
Hükümetin Afganistan’a asker gönderme kararını her kesim farklı değerlendiriyor. İktidar partilerine mensup siyasiler bu konuda farklı görüş belirtirken, muhalefet asker gönderilmesine karşı çıkıyor.

ANAP İl Başkanı Necati Binici hükümetin aldığı kararı desteklediklerini belirterek, “Bana göre alınan karar doğru. Gönderilecek askerler geri kademede eğitimden sorumlu olacak. Bu savaş, hiçbir zaman Müslümanlığa yönelik savaş değil. Amaç hem terörizmle mücadele hem de Afganistan’daki Müslümanlar için yeni bir düzen kurulmasına katkıda bulunmak. Burada amaç terörü yok etmek, terörle mücadele etmektir. Türkiye’nin bu anlamda sıkıntısı büyük, bunun acısını çok iyi bilen bir ülkedir” diye konuştu.

İl Sektereteri Çağatay Özaslan da Türkiye'nin terörden çok çektiğini belirterek bu anlamda Afganistan'a asker gönderilmesinin normal olduğuna dikkat çekti. Bunun bir ekonomik pazarlık yapılmadan sadece terörizmle mücadelenin gereği olarak ele alınması gerektiğini, başka türlü pazarlıkların kabul edilemeyeceğini söyleyen Özaslan, “Kişisel görüşüm Afganistan’a asker gönderilmesi doğru. Terörizmle mücadele kapsamında böyle bir tavır sergilenmesinde sakınca yok. Türkiye’nin bu mücadeleye eğitim amaçlı asker göndererek katkı sağlaması olağandır” dedi.

SP İl Başkanı İrfan Çelikaslan, Türkiye’nin Afganistan’a asker göndermesine gerek olmadığını belirterek bunun, bitme noktasında olan hükümetin ABD’ye yaranmak için aldığı bir karar olduğunu söyleyerek, “Hükümet teslimiyetçi bir politika izliyor. Yapılan da bu politikanın ürünüdür. Bitmiş bir hükümet varlığını ABD’ye yaranarak sürdürmek istiyor, ama başarılı olamayacaktır. Bugün ABD’nin terör olayı ile ilgili ortaya koyduğu deliller kendi kamuoyunda, basında tartışılırken Türkiye'nin böyle bir zamanda tamamen ABD’ye yaranmak gibi bir tutum sergilemesi hoş değil. Çünkü Afganistan yıllardır Sovyetler Birliği ile savaşan yoksul bir ülkedir. Üstelik de Müslüman olan bir ülkeye Türkiye’nin asker göndermesi doğru değil. Burada sorun ne Bin Ladin, ne Taliban. Sorun orada küçük yaşta çocukların, kadınların, masum insanların öldürülmesidir” dedi.  Çelikaslan, NATO’nun şimdiye kadar 5. maddeyi çalıştırmadığını, ancak ABD'ye yönelik bir saldırıda bu maddenin çalıştırılmasının ise dikkat çekici olduğunu sözlerine ekledi.

MHP Şehitkamil İlçe Başkanı Mustafa Altınbaş terörün her türlüsünü lanetlediklerini belirterek, dünya ülkelerinin aslında teröre karşı ortak bir konsensüs oluşturup birlikte mücadele etmesi gerektiğini bildirdi. Altunbaş, Türkiye’nin terör belasından çok çektiğini, hatta 30 bin insanı bu uğurda şehit verdiğini hatırlatarak, “ABD ne zaman terör belası ile karşılaştı, o zaman savaş başlattı. Aslında madem samimiydi, neden daha önce teröre karşı tavır almadı? Şimdi yoksul bir ülkeye, terör bahane edilerek savaş düzenlendi ve Türkiye de buna alet olarak asker gönderiyor, ben kişisel olarak buna karşıyım. Doğru değil” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *