ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Terör kan döküyor

Terör kan döküyor
YAYINLAMA: 26 Mart 2023 / 20.49
GÜNCELLEME: 26 Mart 2023 / 20.49
İstanbul’da 5 gün aradan sonra peş peşe iki ayrı yere yapılan bombalı saldırı ve intihar eylemleri Türkiye’de ve dünyada tepkiyle karşılanırken, hükümetin islami terör örgütlerinde gelen tehlikeleri dikkate almadığı ifade edildi. Özellikle islami terör örgütleri Türkiye’de kendilerine serbest alan bulurken, ülkeye giriş çıkışların ise kontrolsüz olduğu ifade edildi.

İslami terör dikkate alınmalı

Sinagoglar’dan sonra dün de İngiltere Konsolosluğu ile yine İngilizlerin sahibi olduğu HSBC Bank’ın bombalanması ve 27 kişinin ölümü, 455 kişinin yaralanmasına yol açmasının üzücü olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Abdülkadir Ateş, AKP’nin hükümet olmasından bu yana özellikle islami kesimden gelen bu tür hareketleri, terörist örgütlenmeleri dikkate almadığını açıkladı.

Terör odakları daha yakından takip edilmeli

Kökü dışarıda olan ve Türkiye’de genişleyen, rahat örgütlenme imkanı bulabilen teröristlerin ülkede rahatça kanlı eylem yapabildiğini söyleyen Ateş, sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle islami terör örgütleri Türkiye’de rahatça örgütlenme imkanı bulduğu için bugün kafalarını toprak altından çıkarmış ve ülkede sorun yaratmaya başlamışlardır. O nedenle hükümet, terör nereden gelirse gelsin, tehlikeli olduğunu teröristin kendi düşüncelerine yakın dahi olsa zararlı olduğunun farkına varmalı. Ve bu tür terör odakları daha yakından takip edilmeli. Ancak son saldırılar açıkça gösterdi ki hükümet bu tür terör odaklarının üzerine ciddi olarak gitmemiş ve takip edilmemiştir.”

2-3 yıl önce Hizbullah olaylarından sonra sanki bu odaklar bitirilmiş gibi peşinin bırakıldığı ve savsaklandığını kaydeden Ateş, bundan sonra aynı hatanın yapılmamasını ümit ettiğini açıkladı.

Saldırı Türkiye Cumhuriyetine yapılmıştır

Bombalı saldırının yalnızca Musevi Türk vatandaşlarına yönelik olmadığını, tüm Türkiye’ye yönelik olduğunu söyleyen milletvekili Ateş, “Musevi vatandaşlarımızla biz 500 yıldan beri birlikte yaşıyoruz. Onlar Türk vatandaşı. Dolayısıyla saldırı tüm Türkiye’ye ve Cumhuriyete yapılmıştır. Yalnız inançlı Musevilere değil. Teröre hep birlikte karşı çıkmalıyız” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *