ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Terör insanlık suçudur “LANETLİYORUZ”

Terör insanlık suçudur “LANETLİYORUZ”
YAYINLAMA: 22 Mart 2023 / 18.12
GÜNCELLEME: 22 Mart 2023 / 18.12
İstanbul’da Sinagoglar’a yapılan kanlı saldırıyı gerçekleştirenler lanetlendi. Musevilerin ibadet ettiği sırada meydana gelen bombalı saldırının dinler arasındaki kardeşliği baltalamayı amaçladığına dikkat çekildi.

Terör telafisi zor kayıplara yol açıyor

Türkiye’nin terörden uzun süre zarar gördüğünü ve iki yıla aşkın süredir gerileyen terörün acı yüzünün bir kez daha kendini İstanbul’da gösterdiğini belirten İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Serdar Uygur, “İstanbul’da meydana gelen patlamadan ve can kaybından büyük üzüntü duyduk. Terör, telafisi zor can ve mal kayıplarına yol açıyor. Bu bir vahşettir, yapanları lanetliyoruz. Sorumlular en kısa zamanda yakalanıp adalete teslim edilmeli ve gereken ceza verilmeli” dedi.

Güvenlik birimlerinin istihbaratı zayıf

İstanbul’da yaşanan olayın güvenlik birimlerinin istihbaratının yetersiz olduğunu açıkça ortaya koyduğunu söyleyen Uygur, “Terör olayları ülkede siyasi istikrarsızlıklara, can ve mal kayıplarına yol açar, insanlar zarar görür. Böyle bir tehlikeye karşı devletin tüm birimleri başta olmak üzere halk bir araya gelerek mücadele etmeli. Aksi takdirde Türkiye kendi değerlerini kaybeder, siyasi iktidarsızlık ve huzursuzluk başlar” diye konuştu.

İnsanı hedef alan olayları şiddetle kınıyoruz

İHD Şubesi Başkanı Kadir Tüzen, hangi ideoloji doğrultusunda olursa olsun, hangi dine mensup olursa olsun insanları hedef alan olayları şiddetle kınadıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Bu olaylar toplumu sindirme amaçlıdır. Ülkeyi karanlık bir ortama çekmek için yapılır. Dünyanın bir çok yerinde meydana gelen benzer olayların çoğu ne yazık ki faili meçhul kalıyor. Saldırı ve katliamları basite almak, görmezden gelmek doğu değil.”

Katliamı yapanlar Müslüman olamaz

Doğan Özdemir (esnaf), böyle vahşi olayı gerçekleştirenlerin ne insan ne de Müslüman olamayacağını belirterek “Müslüman bir insan başkasına zarar vermez. Hele hele ibadet eden kişi vurulamaz. Zaten dinimize aykırı. Bu katliamı yapanlar Müslüman olamaz. Terörle hiçbir zaman, hiçbir sorun çözümlenmemiştir. Üstelik öldürülen vatandaşların bir kısmı Musevi’de olsa Türk vatandaşı” şeklinde konuştu.

Terör bir insanlık suçu

AKP Şahinbey İlçe Başkanı Hayri Kamalı, terörü kınadıklarını belirterek, “Olayı yapanları lanetliyoruz. Terör insanlık suçudur. Tasvip edemeyiz” dedi.

Hangi amaçla olursa olsun kimse başkasının canını alamaz

İster din için, ister ülke için olsun terörün asla tasvip edilemeyeceğini kaydeden Cengiz Çağlar (iş adamı), Hangi amaçla olursa olsun hiç kimsenin başkasının canını almaya, zarar vermeye, mağdur etmeye, hayatını ruhunu karartmaya hakkı yoktur, diye konuştu.

Terörist saldırıyı kınıyoruz

Hür Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Cahit Erbalcı, İstanbul’daki terörist saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Erbalcı yaptığı açıklamada yüzyıllar boyu birçok kültürün merkezi olan İstanbul’da gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *