ANASAYFA arrow right Yaşam

Terlik ve ayakkabıda dünya markası olmayı hedefliyoruz

Terlik ve ayakkabıda dünya markası olmayı hedefliyoruz
YAYINLAMA: 28 Şubat 2021 / 19.10
GÜNCELLEME: 02 Mart 2021 / 20.49
Nizip Caddesi’nde faaliyet gösteren yüzlerce esnaf, Taşlıca bölgesinde yapılacak yeni siteye taşınacak. Projenin bitmesiyle 50 bin kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından Nizip Caddesi’nin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesiyle faaliyet gösteren ve üretim yapan yüzlerce esnaf, Taşlıca bölgesinde yapılacak yeni siteyi dört gözle bekliyor.

Türkiye ve Gaziantep’e yakışır, Avrupa standartlarında modern bir site inşa edileceğini, projenin tamamlanmasıyla 50 bin kişinin istihdam edileceğinin altını çizen Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Gün, “Terlik ve ayakkabı da dünya markası olmayı hedefliyoruz. Bu konuda çalışıyoruz, çalışmaya da devam ediyoruz. Yeni site ile birlikte çalışma şartlarımız iyileşecek, üretim ve istihdamımız da artacak” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e teşekkür ederiz

810 bin metrekarelik talebin 210 bin metrekaresinin karşılandığını 600 bin metrekaresinin ise karşılanacağı sözünü aldıklarını ifade eden Başkan Gün, “Arsamızı aldıktan sonra TOKİ ile görüşmeye başlayacağız ve 3 yıl içerisinde siteyi bitirmeyi hedefliyoruz. Ancak kendimiz yaparsak, 5 yılda biteceğini düşünüyoruz. Yeni sitenin yapımında bizleri destekleyen ve yıllardır esnafın kanayan yarasına çare olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Gaziantep’in vizyonu açısından önemli bir proje

Projede 550 dükkan olduğunu, ancak arsanın büyüklüğüne ya da küçüklüğüne göre sayının değişeceğini kaydeden Gün, “Şu anda 550 üyemiz var, hepsini işyeri sahibi yapmayı düşünüyoruz. Nizip Caddesi’nde yükleme alanlarımız yok, sokaklar dar kaldı, otopark sıkıntımız var. Dolayısıyla yeni site kurumsal firmalarla çalışmak ve Gaziantep’in vizyonu açısından da önemli bir proje” açıklamasında bulundu.

Sitemizin adını sadece Türkiye değil, dünyaya duyuracağız

Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Gün, Gaziantep’in terlik ve ayakkabı üretiminde ve ihracatında dünyada söz söyleyecek konuma geldiğini vurgularken, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Ünlü halterci Naim Süleymaoğlu, kendini nasıl dünyaya kanıtladıysa, biz de sitemizin adını sadece Türkiye değil, dünyaya duyuracağız. Zaten kent sanayisi her geçen gün büyümeye devam ederken, terlik ve ayakkabı üretiminde dünyada söz söyleyecek konuma geldik.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *