ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

‘Tercihli sisteme geçilsin’

‘Tercihli sisteme geçilsin’
YAYINLAMA: 23 Mart 2021 / 13.07
GÜNCELLEME: 23 Mart 2021 / 13.07
Seçim ve Siyasi Partiler Yasası’nda gerekli düzenlemeler yapılmadan gidilecek bir seçimin ülkeye hiçbir yarar getirmeyeceği hemen her kesim tarafından dile getirilirken, paralı adaylıkların son bulması için mutlaka tercihli sisteme geçilmesi gerektiği ifade edildi.

DİSK Bölge Başkanı Muzaffer Subaşı, kendi adaylarını kendilerinin tespit edebilmesi için mutlaka tercihli sisteme geçilmesi gerektiğini bildirdi. Seçim ve Siyasi Partiler Yasası değiştirilmediği taktirde, değişen bir şey olmayacağını, ülke insanının ezilmeye devam edeceğini, Ülkede çok büyük sorunlar varken bazı kesimlerin hala koltuk sevdasında olduklarını belirten Muzaffer Subaşı, “3 Yıldan bu yana ülke insanına hiçbir fayda getirmeyen, elinde avucunda ne varsa alan bu hükümet, şimdi de oldu bittilerle seçim yapmak istiyor. Özgür bir parlamento oluşabilmesi için, seçmen sayışına göre milletvekili olması gerek. Ülkemizde milletvekili olmak maddiyattan geçiyor. Bu nedenle halkın kendi temsilcisini kendisinin belirleyebilmesi için tercihli sisteme geçilmeli” dedi.

Subaşı, “Ülke insanına Körfez Savaşı sırasında yaşatılan sıkıntıların tekrar yaşatılmaması konusunda hükümeti uyarıyoruz. Bir daha böyle sıkıntılara girmek istemiyoruz. Gaziantepli büyük tedirginlik yaşıyor” diye konuştu. Bölge çıkarları ve insanların durumları göz önüne alınarak hareket edilmesi gerektiğini bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *