ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Temizlik araçları torba paketlerini vatandaşın ayağına kadar götürecek

Temizlik araçları torba paketlerini vatandaşın ayağına kadar götürecek
YAYINLAMA: 16 Ocak 2022 / 17.02
GÜNCELLEME: 16 Ocak 2022 / 17.02
Çöplerin naylon torbalara konulması kampanyası yeniden başlatıldı

Şehrimizin temizliği için ilerden beri yapılan çalışmalara yeniden hız verildi. Çöplerin ağzı açık bir de onlara, teneke ve benzeri kaplara konulmaması konusu yeniden ele alındı.

Bu cümleden olarak belediye 1981 yılında başlattığı çöplerin naylon torbalara konulması kampanyasını yeniden başlattı.

Belediye başkanı Ahmet Turan Ertuğ bu konuda şunları söylemekte ve kentimiz halkının çöpler için naylon torba kullanmasının şart olduğunu bildirmektedir:

“Göreve başladığımızdan bu yana üzerinde önemle durduğumuz kentin temizliği faaliyetlerinin bir devamı olarak 1981 yılı içinde vatandaşlarımız çöplerin ağzı açık bidonlara, teneke ve benzeri şeylere değil de naylon torbalarına koyması hususunda bir kampanya başlatmıştık.

Hatta sırf vatandaşlarımız bu konuda alışkanlık edinsinler diye bu tip torbaları satmak üzere motorlu bir ekip görevlendirdik. Ama maalesef vatandaşlarımızın bir kısmının ilgisizliği sonucu bu kampanyadan istenilen sonuç elde edilemedi.

Bu defa bu kampanyayı yeniden başlatmış bulunmaktayız. Naylon çöp torbaları, temizlik araçları tarafından bizzat vatandaşın ayağına kadar götürülmek suretiyle satılmaktadır. Amaç temizliği en üst seviyeye çıkarmak ve bu konuda vatandaşların yardımcı olmasını sağlamaktır. Çöplerin kapalı naylon torbalar içine konulmasının gerek görünüm, gerekse kara sineklerin üremesinin engellemesi açısından büyük yararları vardır. Şayet, bu kampanya başarıya ulaşır, vatandaşlar bu konuda üzerlerine düşen görevi yaparlarsa, eminim ki kent içindeki karasinek çoğalması yarı yarıya azalacak, bu konudaki şikayetler büyük ölçüde duracaktır.

Torbaların hemen herkes tarafından alınabilmesi için fiyatı çok düşük tuttuk. Torbalar içinde beş adet bulunan paketler halinde 25 TL’den satılmaktadır.

Başta söylediğim gibi amacımız vatandaşların bu konuda alışkanlık edinmelerini sağlamak ve hem de çöplerini kapalı biçimde tuttukları sürece bunun hem kendilerine hem de kentin sağladığı faydaları bizzat kendilerinin görebilmesi temin etmektir. Yoksa belediye olarak sürekli vatandaşa naylon çöp torbası satmamız gerek işlerimiz, gerekse zaman açısından mümkün değildir. Bu belirli bir süre alışkanlığı kazandırmak amacıyla devam edecek olan bir kampanyadır. Ve her vatandaşın bu torbalardan alıp kullanması bu kampanya süresince zorunlu ve şarttır

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *