ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Temerrüt faizlerini ödememiz olanaksız”

“Temerrüt faizlerini ödememiz olanaksız”
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 15.39
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 15.39

 

Büyük bir geçim sıkıntısı içerisinde olan çiftçilerin de aldıkları zirai kredileri ödeyemez duruma geldiği ifade edilerek, borçların taksitlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Gaziantep Ziraat Odası İl Meclisi Başkanı Zihni Kepkep SSK, BAĞ-KUR ve Maliye’nin yaptığı gibi çiftçi borçlarının da taksitlendirilmesi gerektiğini, aksi halde çiftçilerin temerrüt faizi işleyen kredi borçlarını ödemelerinin olanaksız olduğunu söyledi.

Yaşanılan ekonomik krizden en fazla etkilenen kesimlerden birinin de çiftçiler olduğunu kaydeden Kepkep, "Çiftçi, tarım girdi fiyatlarındaki artışlar ve tarımsal faaliyetinde para kazanamaz duruma geldi. Tarım ürünleri üreticinin elinde çok ucuz fiyatta satın alındığı gibi para etmiyor. Yöredeki üreticiler perişan halde. Böylesine sıkıntılı bir durumda olan ve çiftçilikten başka hiçbir geliri olmayan üreticilerin zirai kredileri bu şartlarda ödemesi asla olanaksız. Zaten bırakın krediyi, etrafa yaptıkları borçları ödeyemiyorlar. Temerrüt faizinin işlediği ve astronomik rakamlara ulaşan borcu çiftçi nasıl ödesin? ” dedi.

Tarımsal kredilerin faiz oranlarının yüzde 100’leri aştığını hatırlatan Kepkep, bunların çoğunun temerrütte geçtiğini belirterek, sadece taksitlendirme değil faizlerin de mutlaka dondurulması ve çiftçiye ödeme kolaylığı sağlanması gerektiğini açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *