ANASAYFA arrow right Güncel

“Temel ihtiyaçların bile zor karşılandığı bir dönemdeyiz”

“Temel ihtiyaçların bile zor karşılandığı bir dönemdeyiz”
YAYINLAMA: 10 Mayıs 2022 / 21.06
GÜNCELLEME: 11 Mayıs 2022 / 13.20
“Saygın avukat, güçlü baro, cesur savunma” sloganı ile yola çıkan Av. Sibel Gürsel, Gaziantep Baro Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

“Temel ihtiyaçların bile zor karşılandığı bir dönemdeyiz”
Projelerin hazır olduğunu söyleyen Gürsel, “Amacımız baronun kurumsal yapısını güçlendirmek, iyi şeyler yapmak. Doğru iletişim kanalları oluşturduğunuzda çözülemeyecek sorun yok” şeklinde konuştu.

Seçilmesi halinde Gaziantep Barosu’nun çok etkin olacağını ifade eden Gürsel, “Metaverse ve NFT’nin hukuk dünyasında yaratacağı çözüm süreçlerine doğru değişimin başladığı bir çağa giriş yapıyoruz. Uluslararası yatırımları bölgesel bir potansiyel oluşturulması gerekiyor. Uluslararası yatırımlara ev sahipliği yapacak potansiyel vizyonunu taşıyıcı unsurlarına projeksiyon oluşturmak üzere hukuki sorumluluğun getirdiği güncel yaklaşıma bir kapı aralıyoruz. Gaziantep Barosu mensupları ile deneyim sahibi üye profili ve yanında genç dinamik gücü içinde barındırıyor. Bu iki gücü bir araya getirdiğinizde tüm meselelere bakış açısı farklı bir vizyon ile ortaya çıkacak. Bunun sağlayıcısı olmaya gayret edeceğiz” dedi.

Vatandaşın yaşadığı sorunların aynısını avukatlarında yaşadığına dikkat çeken Gürsel, “Temel ihtiyaçların bile zor karşılandığı bir dönemden geçiyoruz. Hukuki danışmanlık yahut hak arama yollarına müracaat vatandaşın en son ihtiyaç hissettiği bir alana dönüşmüş durumda. Avukat sayısının artması sorunları da beraberinde getiriyor. Hukuki hizmetlerin verildiği avukatlık ofislerinin görünmez maliyetleri genç meslektaşları oldukça zorluyor. Genç meslektaşlar teorik dünyanın verileri üzerinden saha pratiğinde tam olarak uyum sağlamakta zorlanıyorlar. Bölgesel dinamiklerde sektörel yatırımlara uygun yasal düzenlemelerin ve güncel ihtiyaçların somutlaşmasına dair atölye çalışmaları süreci daha da kolaylaştıracağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Sorunlara çözüm odaklı bakıldığında ve doğru iletişim kanalları oluşturulduğunda çözülemeyecek hiçbir sorunun olmadığını belirten Gürsel, “Sorunlarımız gün geçtikçe artıyor ancak çözümsüz değiller. Asıl mesele tercihinizi kutuplaşmak, kavga etmek ve ayrışmadan yana mı kullanacağız yoksa birleştirmekten, çalışmaktan ve birlikte üretmekten yana mı kullanacağız? Bu sorunun cevabı Gaziantep Barosunun sosyal misyonunu ve geleceğini belirleyici olacak” diye belirtti.

Av. Gürsel, “İzlediğim kadarıyla genç avukatların çoğu ne yapacaklarını tam olarak bilmiyorlar. Avukatlık kişisel yetenek ve becerilerin fark yarattığı sanatsal, felsefik, siyasal birçok disiplini içinde barındırıyor. Dolayısıyla avukatların meslek içi eğitim desteğinde farklı konu başlıkları ile desteklemek, bakış açısı kazandırmak bir başka ihtimalin mümkün olduğuna onları hazırlamak için ayrı projeler üretiyoruz. Uluslararası projelere erişmek, bu alanlarda öne çıkmış ülkelerin hukuk yargılamaları ve problemleri açısından çözüm üretkenliklerinin kapılarını açmalıyız. Genç meslektaşlarımız böyle bir alanda harekete girdiğinde uzmanlaşacak. Uzmanlaştığı alanda sahanın bileni haline gelecek ve yaptığı işi hukuk adına bir çözüm üretecek. Avukatlık deneyim işidir. Baro olarak ne kadar çok deneyimden geçmelerine fırsat verirseniz, o zaman daha etkin daha nitelikli daha özgüvenli ve ekonomik kaygılardan biraz daha arınmış alanda hareket ederler” açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *