ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Teleks olmak isleyenler 500’er bin lira yatırdı

Teleks olmak isleyenler 500’er bin lira yatırdı
YAYINLAMA: 25 Ağustos 2020 / 18.57
GÜNCELLEME: 25 Ağustos 2020 / 18.57

Güneydoğu Anadolu'nun ticaret ve iş merkezi haline gelen, Arap ülkelerine devamlı ihracat yapan Gaziantep'te telekse büyük İhtiyaç duyuluyor. İş adamları teleks yokluğu, süratli haberleşme imkanı bulamadıklarından birçok ihracatı gerçekleştirmekte güçlük çekiyor, çoğu zaman da ihracat yapılamıyor.

PTT Genel Müdürlüğünün Gaziantep'e yönelik hattı ayırması ve teleks tahsisi yapması için aralıksız başvurular devam ediyor. Gaziantep'in özelliği nedeniyle teleks sahibi olabilmek için aralıksız başvurular ediyor.

İş adamları teleks sahibi olabilmek için hiçbir maddi fedakarlıktan kaçınmıyor. Tercihli olarak dahi verilecek olan telekslerin masraflarını karşılamaya hazır bulunuyor. Bunun İçin teleks almak isteyen her iş adamı PTT ye 500 biner lira avans yatırdı. Daha sonra 500 er bin lira daha yatıracaklar.

Şimdiye kadar teleks almak için 50 iş adamı PTT ye başvurdu. Teleks almak isteyenlerin sayısı 100 ü bulduğu takdirde özel bir heyet halinde Ulaştırma Bakanlığına gidilerek Gaziantep'e teleks tahsisi yapılmasını isteyecekler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *