ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Telefonların düzelmesi amacıyla İstanbul’dan 4 teknik eleman geldi 

Telefonların düzelmesi amacıyla İstanbul’dan 4 teknik eleman geldi 
YAYINLAMA: 13 Haziran 2021 / 17.25
GÜNCELLEME: 13 Haziran 2021 / 17.25
PTT Başmüdürü: Bir kısım telefonlar normale döndü, Organize Sanayi ile KÜSGET'in telefonları da 1983’te halledilecek

Şehrimizdeki telefon sorununun çözümlenmesi için 12 Eylül sonrasında da Sabah Gazetesi olarak mücadelemizi devam ettirdik. Temel ilke olarak halka hizmetten başka bir düşüncesi bulunmayan gazeteniz mensupları Sıkıyönetim Komutanlığına şikayet edildi. Cumhuriyet Savcılığında ifade verdi. Sonuçta haklılığını tüm kuruluşlara kabul ettirdi.

Namuslu yayın yapmanın, halka hizmet etmenin sevincini taşıyor, gururlanıyor ve yaptıklarımızla övünç duyuyoruz. Sonuçta kazançlı yine halkımız oldu. Gaziantep'te telefon sorunu köklü olarak çözüme kavuştu. Bundan sonra telefonlarınızı kaldırınca hemen çevir sesini duyacaksınız. 1983 yılından itibaren işe telefonla ilgili hiçbir sorunumuz kalmayacak.

İl Halk Kitaplığında yapılan il Koordinasyon Kurulu toplantısında PTT Bölge Başmüdürü Hikmet Alptekin telefonla ilgili sorunların çözümlenmesi konusunda Vali Fikret Koçak'a bilgi verdi. Yapılan açıklama şöyle:

“Gaziantep'te telefon santralleri montajı yapılırken iş yerleriyle evlerin konuşma sayısı hesaplanmamış. Bir işyeri günde 20 kere telefon açarken, evlerde bu ihtiyaç çok daha az. Santrallerin kapasitesine göre 100 kişi çevir sesi alırken geriye kalanların telefonu elektronik beyin tarafından kapatılır, konuşmaların bitmesinden sonra diğerlerine sıra gelir. Bu yanlışlığın düzeltilmesi için İstanbul'dan 4 teknik eleman geldi, işyerleriyle devletin telefon konuşmalarındaki bağlantıları ayarlamaya başladı Şimdi daha çabuk çevir sesi alınabiliyor. Bu işlem diğer santrallerde yapılıyor. Bitirilince telefonlarla daha rahat konuşma imkanı bulunacak.

Elimizdeki 18 binlik santral aynı zamanda Adıyaman, Urfa'nın şehirlerarası konuşmalarına da hizmet veriyor. 1983 yılından itibaren şehirlerarası telefon konuşmasını bu santralden ayıracağız. Telefon konuşmalarında hiçbir sorun kalmayacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *