ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Tekstil sanayisinde kadın işçilerin sorunları konulu seminer başladı

Tekstil sanayisinde kadın işçilerin sorunları konulu seminer başladı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.43
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.43
Türk-İş’e bağlı teksif sendikasının düzenlediği seminere,40 kadar kadın tekstil işçisi katılıyor. Türk-iş’e bağlı Teksif sendikasınca düzenlenen ‘’Tekstil s anayisinde kadın işçilerin sorunları’’ konulu seminer, dün Ga
Türk-İş’e bağlı teksif sendikasının düzenlediği seminere,40 kadar kadın tekstil işçisi katılıyor.
Türk-iş’e bağlı Teksif sendikasınca düzenlenen ‘’Tekstil s anayisinde kadın işçilerin sorunları’’ konulu seminer, dün Gaziantep’te başladı.
Teksif Sendikası Gaziantep şube başkanı Ali Haydar Mutaf seminerin açılışında yaptığı konuşmada, 1 Mayıs’ta İstanbul’da meydana gelen kanlı olaylara değindi ve bu gibi olaylarla Türk sendikacılık hareketine gölge düşürmek isteyenler bulunduğunu belirtti.
1 Mayıs’ın Türk işçinin bayramı olamayacağını da savunan Mutaf, ‘’ Türk işçinin bayramı toplu sözleşme, grev ve lokavt kanunlarının çıktığı tarih olan 24 Temmuz’dur. 1 Mayıs’ta yapılan ve adına işçi bayramı denilen törenler ise enter nasyonel komünizmin ihtilal yıldönümünü kutlamak için düzenlenmiş törenlerdir’’ dedi.
Türk işçisinin kötü emellerine alet edenlerin kökünü dışarda aramak gerektiğini de anlatan Mutaf,‘’ Türk işçisini bölmeye çalışanlar mutlaka hüsrana uğrayacaklardır’’ diye konuşmasını sürdürdü. Açılış konuşmasından sonra Türk-İş proje müdürü Ersin Erdoğan, Teksif Eğitim Uzmanı Bahri Topuç ve SSK genel müdürlük müşaviri Selahattin Turla, ilk dersi verdiler. Gaziantep’te dün başlayan ve dört gün devam edecek olan seminere Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman illerinden 40 Kadın işçi katılıyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *