ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tekstil Rekabet Merkezi kotadan daha önemli  

Tekstil Rekabet Merkezi kotadan daha önemli  
YAYINLAMA: 04 Eylül 2020 / 19.28
GÜNCELLEME: 04 Eylül 2020 / 19.28
ABD’nin 2002 itibariyle tekstil kotalarını yüzde 50 oranında kaldırılmasının sevindirici olduğunu ifade eden GTO Başkanı Mehmet Aslan, ancak Tekstil Rekabet Merkezi’nin kurulmasının sektör için hayati önem taşıdığını vurguladı.

Tekstil Rekabet Merkezi’nin tekstil ürünlerine uygulanan kotaların kaldırılmasından çok daha önemli olduğunu ifade eden Aslan, “Böyle bir merkez kotaların indirilmesinin sağlayacağı yarardan daha fazlasını sağlar. Sabah Gazetesinin bu konuda duyarlı yaklaşımını da takdir ediyoruz. Kurulacak olan Tekstil Rekabet Merkezi, tekstilin tüm alanlarını içine almalı ve tüm dallar için çalışma yapılmalı. Kotaların indirilmesi yanında Amerika'nın kota uyguladığı konfeksiyon, hazır giyim gibi kotası az olan tüm tekstil ürünlerini kapsayacak şekilde çaba gösterilmeli” diye konuştu.

Aslan, sanayide, özellikle de tekstil sektöründe hızla ilerleyen kentimizde Tekstil Rekabet Merkezi'nin kurulması fikrini şiddetle desteklediklerini açıkladı. Böyle bir merkezin Gaziantep ve yöre ekonomisine önemli katkısı olacağını belirten Aslan, “Ülke ve yöre ekonomisi açısından konuyu önemsiyoruz. Bu projenin mutlaka gerçekleşmesi gerek. Büyükelçi Gaziantep’e geldiğinde bu konuda görüşmelerimiz oldu” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *