ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Tekstil makinaları yapan fabrikaya ortak olunması kararlaştırıldı  

Tekstil makinaları yapan fabrikaya ortak olunması kararlaştırıldı  
YAYINLAMA: 03 Ekim 2021 / 17.10
GÜNCELLEME: 03 Ekim 2021 / 17.10
Kara Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı için toplanan para ile

General İkizoğlu: “Vakıf bu ortaklığımızı kabul etmezse Gaziantepliler olarak bu işi ele almalı ve fabrikanın gerçekleşmesini sağlamalıdır.” Türk Kara Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, Gaziantep Yardım Komitesi dün saat 16.00’da Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı. Bülent Özesen başkanlığında yapılan toplantıya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati İkizoğlu, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ ve vakıf üyeleri katıldı.

Gündemin ilk maddesinde yer alan Gaziantep'teki Sümerbank'ın tekstil makinaları yapım fabrikasına vakfın ortak olması için Sümerbank Genel Müdürlüğünce gönderilen teklif üzerinde duruldu. Sümerbank teklifle birlikte fabrikanın fizibilite raporlarını Devlet Planlama Dairesi Başkanlığının onayını, dış kredi anlaşmalarını gönderdi. 7 milyar liraya mal olacak tekstil makinaları yapım fabrikasına toplanan 520 milyon lira yatırıldığı takdirde ancak 15 hisse alınabilecek. Bilindiği gibi bu tesisin alt yapı hız metleriyle, lojmanlar tamamlanmış bulunuyor.

Konuyla ilgili olarak komite üyeleri şunları söyledi: “Belediye Başkanı Ertuğ: “Türkiye’deki 500 milyarlık tekstil fabrikalarının sadece yedek parçalarını karşılayabilsek, bu bile bize yeter. Büyük bir döviz tasarrufu sağlanmış olur. Büyük bir iş alanı açılmış bulunur. Sümerbank ve Makina Kimya Endüstrisinin buna ortak bulunması da işin süratlenmesini sağlar.”

Mehmet Özüzümcü: “Tekstil makinaları yapacak fabrikanın gerçekleşmesi bana göre hayâldir. Her yıl Avrupa yeni tip makinalar yaparak piyasayı elinden bırakmıyor. Kuracağımız fabrika bu makinaları yapabilecek mi? Bana göre olmaz. Ham maddeyi dahi bulamaz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *