ANASAYFA arrow right Sağlık

Tekrar yetki vermeden önce düşünün

Tekrar yetki vermeden önce düşünün
YAYINLAMA: 12 Haziran 2020 / 19.46
GÜNCELLEME: 12 Haziran 2020 / 19.46
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, sendikaların Haziran ayı içerisinde yetki tespitinin yapılacağını belirterek, sağlık çalışanlarına seslendi: “Tekrar yetki vermeden önce iyi düşünün!”

Sağlık çalışanlarının seslerinin duyulmadığını, sıkıntıların artarak devam ettiğine işaret eden Necip Taşkın, basın açıklaması yaparak sağlık çalışanlarına seslendi.

Bir yetki döneminin daha sona ermek üzere olduğunu ve bugüne kadar sağlık teşkilatlarında çalışanların sorunlarının çözülemediğini belirten Taşkın şunları söyledi:

“Bugüne kadar yetkiyi elinde bulunduran sendika maalesef sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmekte aciz kaldı. Sağlık teşkilatlarında çalışanların ekonomik, sosyal ve işyeri sıkıntıları çözülememiştir. Döner Sermaye dağıtımının adil olmadığı kurumlarda yetkili sendikaya güven kalmamıştır. Yıpranma payında kadro ve unvan ayrımı yapılarak bazı personeller mağdur edilmiştir. Tahmini enflasyon oranına mahkûm edilen sağlık çalışanlarının ne aldığı zamlar, ne de enflasyon farkı ekonomik sıkıntılarını gidermekte yeterli olmamış, sağlık çalışanları yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkûm edilmiştir. Mart ayında yapılan araştırmaya göre açlık sınırı %12,9, gıda dışı harcamalar %12,6, yoksulluk sınırı ise %13,6 oranında yükselmiştir.

Yetkili sendika şimdi yeniden yetki istiyor. Sağlık çalışanlarının fakirleşmesine göz yuman, şiddet, mobing ve adaletsiz gelir dağılımında etkili olamayan yetkili sendika hangi yüzle yeniden yetki istiyor? Sağlık çalışanlarının bunları değerlendirmesi zorunludur. Yıllardır sorunlarınıza çözüm bulunamamış, aksine dağ gibi büyüyen sorunların altında kalmanıza göz yumulmuş! Haklarınız toplu sözleşme masasında bırakılmış! Haklarınız kaybedilirken bile “kazanım” diye sizi yanıltmışlar! Yetkili sendika saha da ve kurumlarda üye kaydetmek için yaptığı performansı toplu sözleşme masalarında göstermiş olsaydı sorunlarınız çözülür ve bugün sıfır sorunla çalışıyor olurdunuz.

Anadolu Sağlık Sen olarak sağlık teşkilatlarında çalışan tüm çalışanlarımızı uyarıyoruz! Artık yalanlara inanmayın, gösterişe ve vaatlere aldanmayın. İçinde bulunduğunuz ekonomik, sosyal ve işyeri sorunlarını birlikte değerlendirin ve kararınızı ona göre verin. Hiç kimsenin sizin üzerinizden prim yapmasına izin vermeyin. Bu yetki döneminde yetkili sendikaya “dur!” diyerek geleceğinizin aydınlık yolunu açın. Sizin ve ailenizin ekonomik ve sosyal olarak mutlu, huzurlu ve refah seviyesi yüksek bir şekilde yaşayabilmesi için iradenizi gösterin. Çünkü bu sizin elinizde. Bu nedenle tekrar yetki vermeden önce iyi düşünün.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *