ANASAYFA arrow right Yaşam

Tekrar sokağa çıkma yasağı gibi bazı kısıtlamalar gelebilir

Tekrar sokağa çıkma yasağı gibi bazı kısıtlamalar gelebilir
YAYINLAMA: 03 Ağustos 2021 / 21.26
GÜNCELLEME: 03 Ağustos 2021 / 21.31
1 Temmuz normalleşme sürecinin başlamasıyla ülkedeki günlük vaka sayısı da artışa geçti. Şu anda günlük vaka sayısı 22 bine dayanmış durumda  

Vaka sayılarının yüksek olmasının sektörü endişelendirdiğini anlatan Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, “Vaka sayılarının artışı endişelendiriyor. Tam açılmayla birlikte işler iyi olsa da yazık ki tehlike çanları çalıyor. Vaka sayılarının yükselmesi ile tekrar sokağa çıkma yasağı gibi bazı kısıtlamalar gelebilir, lakin sektör tekrar bir kapanmayı kaldıramaz” açıklamasını yaptı.

Kurallara uymaktan ve aşı olmaktan başka çaremiz yok

Gelebilecek bir kısıtlamadan en çok turizm otelcilik ve konaklama sektörünü etkileyeceğini vurgulayan Başkan Yılmaz, “Çünkü müşteri kapasitemizi tamamen dışarıdan gelen insanlar oluşturuyor. Kısıtlamalar olunca dışarıdan Gaziantep’e gezmeye görmeye gelenler daha azalıyor. Onun için salgının ilk başından beri önemli olan maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat edilmesi önemli. Bunlara uymaktan ve aşı olmaktan başka çaremiz yok” değerlendirmesini yaptı.

Sektör ikinci bir kapanmayı kaldıramaz

Yılmaz, sektörün ikinci bir kapanmayı kaldıramayacağını kaydederken, gelebilecek bir kısıtlamanın tam kapanma kadar tehlikeli olduğunu anlattı. “Hafta sonu yasakları olduğundan oteller 3 gün iş yapamıyor. Çünkü Cuma akşamı başlayan yasaklar Pazartesi günü sabah bitiyor. Bir ay 30 gün ancak bu şekilde olursa 15 gün çalışmış oluyoruz ve bu da bizim için büyük bir sıkıntıdır. O nedenle temizlik, maske ve mesafe ve aşı gibi gerekli olan şeylere dikkat etmemiz gerekiyor. Eğer aşı olunacaksa kesinlikle olmalıyız” diye konuştu.

Turizm bölgelerindeki yangınlar bizi çok huzursuz ediyor

Otellerde ki doluluk oranlarının iyi olduğunu aktaran Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “Otellerin doluluk oranı iyi, ama turizm bölgelerindeki yangınlar bizi çok huzursuz ediyor. Zaten o bölgedeki otellerin çoğu boşalmaya başladı. Devletimiz oradaki otellerin zararlarını karşılayacak ve yardımcı olacaktır. Yanan sadece bir ağaç değil hem bizim hem çocuklarımızın hem de torunlarımızın geleceğidir. Orman yangınları ekosistemin de dengesi bozmaktadır. Yangınların bir an önce söndürülmesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor ve umarım bir an önce söndürürler.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *