ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Teknopark için ilk adım atıldı

Teknopark için ilk adım atıldı
YAYINLAMA: 10 Ekim 2022 / 19.37
GÜNCELLEME: 10 Ekim 2022 / 19.37
Örnek Sanayi Sitesi Sanayicileri Derneği’nin Gaziantep’e Teknopark kurulması için kolları sıvadığı açıklandı.

Bir araya gelen makine imalatçılarının Teknopark kurulması için ilk toplantı yaptıkları belirtilirken, toplantıya 25 sanayicinin katıldığı dile getirildi. Toplantının ardından Teknopark‘ta yer almak için derneğe başvuran sanayici sayısında artış oldu, şu ana kadar 40 kişinin, Teknopark‘ta yer almak için başvuru yaptığı kaydedildi.

Teknopark kurulması için Gaziantep Sanayi odası, Gaziantep ticaret odası, diğer sivil toplum örgütleri ve Gaziantep Üniversitesi’nin desteğini beklediklerini ifade eden yetkililer, “Valilik, odalar da yerel yönetimlerle birlikte Gaziantep’e güzel eseri kazandırmak istiyoruz. Çünkü, sanayinin birçok dalında söz sahibi olan Gaziantep, artık teknoparkı hak ediyor” diye konuştu.

“Teknopark kurulması ile birlikte, üniversite sanayi iş birliği önemli aşama kaydedecek. Teknopark‘ın hayata geçirilmesi ile birlikte teknoloji üreterek ülke ekonomisine önemli katkıda bulunan sanayicilerimizle bilimin temsilcisi olan Üniversitemiz bir araya gelecek. Bunun sonucu olarak da ülkemiz için daha büyük projelerin hayata geçirilmesi sağlanacak” şeklinde açıklama yapıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *